Δίκη ψευτογιατρού: Σήμερα η απολογία του Dr Kontos που χορηγούσε μαντζούνια σε καρκινοπαθείς έναντι χιλιάδων ευρώ

Δίκη ψευτογιατρού: Σήμερα η απολογία του Dr Kontos που χορηγούσε μαντζούνια σε καρκινοπαθείς έναντι χιλιάδων ευρώ

Εξηγήσεις για τους θανάτους των καρκινοπαθών δίνει σήμερα ο ψευτογιατρός - «Μου είπε "λήξη συναγερμού, δεν έχεις καρκίνο" και μου ζήτησε 12.000 ευρώ για θεραπείες», λέει ασθενής

Dr_kontos12
Εξηγήσεις για το θάνατο 12 καρκινοπαθών αλλά και για τις απόπειρες ανθρωποκτονιών άλλων 14, δίνει σήμερα, εκτός απροόπτου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο 48χρονος Ν. Κοντοστάθης αποκαλούμενος και ως «ψευτογιατρός». Επτά περίπου μήνες από την έναρξη της δίκης για την πολύκροτη αυτή υπόθεση, ο… Dr Kontos, όπως ο ίδιος αρέσκονταν να συστήνεται στους ανυποψίαστους ασθενείς – θύματά του, απολογείται σήμερα στο ακροατήριο για τη σωρεία των εγκλημάτων που του αποδίδει το σε βάρος του κατηγορητήριο.

Η δράση του 48χρονου όπως αποτυπώνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση προκαλεί σοκ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από άλλες ασθένειες, πείθοντάς τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους.

Οι κατηγορίες για τις οποίες απολογείται σήμερα ο… Dr Kontos είναι πολλές και επισύρουν πολυετή κάθειρξη. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

«Ουδέποτε εξέφρασα άποψη ότι η προτεινόμενη από εμένα θεραπεία επιτρέπει από μόνη της την εξάλειψη της πορείας της νόσου στο μέλλον. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων. (…) Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους προσέφερα θετικές αν μη τι άλλο υπηρεσίες Placebo» είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, στην απολογία του στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος, λίγο πριν προφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2020.

Ωστόσο, οι καταθέσεις που έδωσαν στο ακροατήριο συγγενείς θυμάτων αλλά και ασθενείς που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο του «ψευτογιατρού» συγκλονίζουν. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση καρκινοπαθούς, η οποία μέσα στην απελπισία της έπεσε στα δίχτυα του …Dr Kontoυ. Η γυναίκα περιέγραψε την ανακούφιση που ένιωσε όταν ο κατηγορούμενος της είπε «λήξη συναγερμού, δεν έχεις καρκίνο». Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε η μάρτυρας: «Ο Κοντοστάθης μου έκανε υπέρηχο και μου είπε λήξη συναγερμού, φιλενάδα. Δεν έχεις καρκίνο αυτό που έχεις είναι πήγματα στους γαλακτοφόρους αδένες, επειδή δεν θήλασες, έχεις και στον άλλο αδένα, στο λέω για να μη σε βάλλουν κάτω και σε χειρουργήσουν».

Σύμφωνα με την παθούσα, ο 48χρονος της ζήτησε 12.000 ευρώ τις ….θεραπείες που θα της έδινε. «Ήταν τέτοια η πειθώ του που δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απατεώνας, δεν μπορούσες να τον αμφισβητήσεις ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις», είπε η γυναίκα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της.

Ακόμη, στη δίκη, μεταξύ των άλλων μαρτύρων, κατέθεσε και η μητέρα 16χρονου αγοριού που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο και έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς ο κατηγορούμενος τους έπεισε ότι πρέπει να διακόψουν τις θεραπείες που είχαν συστήσει για το παιδί οι γιατροί του. Η μάρτυρας είχε αναφέρει πως ο …Dr Kontos την πλησίασε και της υποσχέθηκε πλήρη ίαση του γιου της, το οποίο σημειωτέον ήδη είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις σε Γαλλία και Γερμανία. Η γυναίκα με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε χαρακτηριστικά για τον 48χρονο κατηγορούμενο: «Μας είπε ότι ξεκινάμε τη θεραπεία και ότι θα διαλύσει τα πάντα. Μας είπε μην πάτε στη Γερμανία θα σας δώσουν παιδί παράλυτο. Η θεραπεία πρέπει να αρχίσει τώρα. Κάναμε μαγνητική και έδειξε ακόμα μεγαλύτερη υποτροπή. Αποφασίσαμε να πάρουμε τα φάρμακα που υπόσχονταν την πλήρη ίαση. Δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια ήταν η αλήθεια και ποιο το ψέματα. Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να τον κάνουν καλά».

Η ίδια μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, ανέφερε πως ο «ψευτογιατρός» της έλεγε ότι η μαγνητική του παιδιού της είναι «καθαρή» και πως «μέχρι το Πάσχα δεν θα έχει τίποτα». Ο 16χρονος σύμφωνα με την κατάθεσή της μητέρας του δέχθηκε ένεση …αρτεμισίνης από τον …Dr Kontos και σε δέκα ημέρες έπεσε σε κώμα. «Ήλθε η γνωμάτευση και είδα ένα σωρό πράγματα. Διάβαζα διαστάσεις, αιμορραγία. Εκείνος τα παρουσίαζε όλα τα όρια πλασματικά. Το παιδί σε δέκα μέρες έπεσε σε κώμα. Τις προηγούμενες ημέρες έκανε εμετούς, πυρετό και μου έλεγε (σ.σ. ο κατηγορούμενος) ότι ήταν γαστρεντερίτιδα. Το παιδί έλεγε «συγγνώμη» που δεν μπορούσε να ακολουθήσει την θεραπεία», κατέθεσε ακόμη η μάρτυρας.

Να σημειωθεί τέλος ότι μαζί με τον «ψευτογιατρό» δικάζονται 16 άτομα, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, ως συνεργοί. Οι απολογίες τους θα δοθούν στις επόμενες συνεδριάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Long Covid χτύπησε 1,1 εκατομμύριο Έλληνες (και η πανδημία συνεχίζεται)

Ολονύχτια μάχη με τις πυρκαγιές στο Σερνικάκι Φωκίδας και στο Κρανίδι

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και ο υδράργυρος στους 39 βαθμούς - Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης