Το ΚΕΘΕΑ αποχαιρετά τον επίτιμο πρόεδρό του Γεράσιμο Νοταρά

Το ΚΕΘΕΑ αποχαιρετά τον επίτιμο πρόεδρό του Γεράσιμο Νοταρά

Είχε υπηρετήσει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων για πάνω από 33 χρόνια - Είχε εκλεγεί έξι φορές πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

notaras-00
 Με βαθύτατη συγκίνηση το ΚΕΘΕΑ αποχαιρετά τον Γεράσιμο Νοταρά, επίτιμο πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου.

«Στην πολυκύμαντη ζωή του Γεράσιμου Νοταρά, πλούσια σε κοινωνική, αντιστασιακή, πολιτική και επιστημονική δράση, το ΚΕΘΕΑ είχε την τύχη να κατέχει μια ξεχωριστή θέση» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ και προσθέτει:

«Ο Γεράσιμος Νοταράς ήρθε σε επαφή με τo KΕΘΕΑ στα τέλη της δεκαετία του 1980, και το 1990 εκλέχτηκε πρώτη φορά πρόεδρος του εθελοντικού Διοικητικού του Συμβουλίου. Επανεκλέχτηκε πρόεδρος άλλες 6 φορές σε διαφορετικές περιόδους. Η τελευταία του θητεία ολοκληρώθηκε το 2015 -χωρίς ποτέ μέχρι το τέλος ο Γεράσιμος Νοταράς να πάψει να βρίσκεται δίπλα στο ΚΕΘΕΑ.

Στη διάρκεια της προεδρίας του στήριξε σημαντικές τομές στο ΚΕΘΕΑ, όπως νέα προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, διεθνείς συνεργασίες και οργανωτικές πρωτοβουλίες που προωθούσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες στον Οργανισμό. Παρέμενε πάντα ενεργός εθελοντής και παρών σε όλες τις σημαντικές στιγμές του ΚΕΘΕΑ.

Μεταξύ άλλων αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στο πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, δουλεύοντας μαζί με τα μέλη και τους εργαζόμενούς του στην οργάνωση του αρχείου του και στην ανάδειξη της ιστορίας και του έργου του. Πίστευε βαθιά στην υπόθεση της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης και αγαπούσε το ΚΕΘΕΑ, θεωρώντας το, όπως έλεγε, «ως ένα σημαντικό κοινωνικό πείραμα».

Η ταύτισή του με το ΚΕΘΕΑ, ο κοσμοπολιτισμός του που είχε ζυμωθεί με την προοδευτική του συνείδηση και τους αγώνες του, η ζωντάνια του που δεν τον εγκατέλειψε ποτέ, η αμεσότητα στην επικοινωνία του με όλον τον κόσμο, η ψυχραιμία και η μαχητικότητά του στις κρίσιμες καταστάσεις, η περήφανη ψηλόλιγνη φιγούρα του που δεν κουραζόταν ποτέ να μετακινείται από μονάδα σε μονάδα ανά την Ελλάδα, έχουν σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή για το ΚΕΘΕΑ και την ιστορία της απεξάρτησης στη χώρα μας.

Αφήνει πίσω του πολύτιμη παρακαταθήκη. Το ΚΕΘΕΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον γιο του Ανδρέα και την οικογένειά του. Καλό ταξίδι, Γεράσιμε, θα είσαι πάντα κοντά μας».


Ειδήσεις σήμερα:

Κραυγή αγωνίας από τους Ουκρανούς: «Γιατί θέλουν να μας σκοτώσουν; Σταματήστε»

Φωτιά σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος

Οι παππούδες για τον θάνατο της 14χρονης Ελένης: «Ψέματα λένε, το κορίτσι δεν είχε ούτε γρατζουνιές ούτε τίποτα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης