Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών που εξέτασαν πρώτοι παρήγγειλε ο Κώστας Τσιάρας

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών που εξέτασαν πρώτοι παρήγγειλε ο Κώστας Τσιάρας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε σχετική επιστολή στον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη 

malena_irida_a
Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για ενδεχόμενα παραπτώματα που τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη από την Πάτρα παρήγγειλε προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Με σημερινή επιστολή του προς κ. Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά όπως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας - διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Υπενθυμίζεται ότι η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Η κλήση της για παροχή εξηγήσεων στηρίχθηκε εκτός από το ιατροδικαστικό πόρισμα, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της ήταν η ασφυξία, και σε περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου.

Μετά την παροχή εξηγήσεων από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της, οι δύο εισαγγελείς, θα αποφανθούν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης, γεγονός που θα σημάνει σε καταφατική περίπτωση και την έναρξη νέας ανακριτικής διαδικασίας εναντίον της.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 9.360 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 23 θάνατοι και 102 διασωληνωμένοι

Τέτα Καμπουρέλη για Βαρβάρα Κίρκη: «Την τελευταία φορά φορούσε συνέχεια γυαλιά ηλίου κι έδειχνε πολύ ανήσυχη»

Με γροθιές στο πρόσωπο ξυλοκόπησε την 30χρονη ο 22χρονος σύντροφός της στο Νέο Φάληρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης