Παξοί: Σκάφος προσάραξε σε ύφαλο – Διασώθηκαν τρεις επιβαίνοντες (βίντεο)

Παξοί: Σκάφος προσάραξε σε ύφαλο – Διασώθηκαν τρεις επιβαίνοντες (βίντεο)

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Green Wishper» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση

nauagio_xr
Ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Παξών, όταν ένα μηχανοκίνητο γιότ, Ferreti 830, συγκρούστηκε υπό άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες, στον ύφαλο Παναγιά.

Στην θαλαμηγό «Green Wishper» σημαίας Τζέρσεϋ, βρισκόντουσαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι και διασώθηκαν από το Λιμενικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών οι τρεις επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα «Γαϊου» στους Παξούς.

@georgepolychroniou

Παξούς συμβαίνει τώρα...🎥 Vaggelis Chrysikopoulos

♬ original sound - George Polychroniou


Στο προσαραγμένο σκάφος παρατηρήθηκε κλίση λόγω εισροής υδάτων και τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα προς αποφυγή ρύπανσης, αλλά και φωτεινοί σημαντήρες στην πλώρη και την πρύμνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Green Wishper» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κλείσιμο
@georgepolychroniou

Reply to @ioannismoshonas Παξοί, Ξερά ΠαναγίαςΗ πιο επικίνδυνη ξερά στο βόρειο Ιόνιο πέλαγος

♬ Pink Soldiers - 23


Η ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών έχει ως εξής:

«Ειδικότερα, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Παξών ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για προσάραξη του σκάφους «GREEN WISHPER» σημαίας Τζέρσεϋ, με τρεις 3 ξένης καταγωγής επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Παξών στον ύφαλο Παναγιά.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος καθώς και το Ρ/Κ «ΙΩΑΝΝΗΣ» Ν.Π. 12454 προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισαν το εν λόγω Θ/Γ το οποίο είχε προσαράξει, προκαλώντας ζημιές επί του σκάφους και εισροή υδάτων.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε εκκένωση του σκάφους, με τους τρεις επιβαίνοντες να επιβιβάζονται, καλά στην υγεία τους στο Ε/Π-Α/Ψ «ΙΩΑΝΝΗΣ» Σ.Π. 327 το οποίο είχε μεταβεί στο σημείο προς παροχή βοήθειας, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα «ΓΑΪΟΥ» ν. Παξών.

Στο προσαραγμένο σκάφος παρατηρήθηκε κλίση λόγω της εισροής υδάτων και τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα προς αποφυγή ρύπανσης, ενώ τοποθετήθηκαν ακόμα φωτεινοί σημαντήρες στη πλώρη και τη πρύμνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί τη προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «GREEN WISHPER» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».



Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Απειλεί σπίτια η φωτιά στη Βάλμη της Ηλείας - Mήνυμα 112 και προληπτική εκκένωση στο χωριό

Ρωσία - Ζαχάροβα: Δοκιμάζει φράουλες υπό τους ήχους του «Kalinka» και βάζει «φωτιά» στα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης