Κέρκυρα: Με 8 χρόνια φυλάκισης τιμωρήθηκε 52χρονος δάσκαλος που ασελγούσε σε βάρος μαθητριών του

Κέρκυρα: Με 8 χρόνια φυλάκισης τιμωρήθηκε 52χρονος δάσκαλος που ασελγούσε σε βάρος μαθητριών του

Στον 52χρονο αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά - Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες - Όπως κατήγγγειλαν οι γονείς των θυμάτων, ο δάσκαλος προσπαθούσε να πείσει τις ανήλικες να συνευρεθούν ερωτικά μαζί του  - Οι αποτρόπαιες πράξεις σημειώθηκαν το 2016

viasmos_anhlikos_rodos
Ποινή οκταετούς φυλάκισης επιβλήθηκε στον 52χρονο δάσκαλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα για ασέλγεια σε βάρος δύο μαθητριών του, το 2016, όταν εκείνες ήταν 9 και 12 ετών.  O καταδικασθείς, από την πλευρά του, αρνείται τις κατηγορίες και δια μέσω του συνηγόρου του κάνει λόγο για παρεξήγηση. 

Στον δάσκαλο αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά πρότερου σύννομου βίου.  

Την περασμένη Δευτέρα, ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσπρωτίας και αναβίωσαν οι μνήμες από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι ανήλικες. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς των θυμάτων είχαν κατηγορήσει τον δάσκαλο για γενετήσιες πράξεις κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο 52χρονος φέρεται να έβαλε τη μικρότερη από τις δύο μαθήτριες να καθίσει στα γόνατά του και τη θώπευε στα οπίσθια, τα γεννητικά της όργανα και τα λοιπά σημεία του σώματός της. Παρόμοια ήταν η νοσηρή τακτική που ακολούθησε και στο μεγαλύτερης ηλικίας θύμα του καθώς παρενόχλησε τη 12χρονη στην περιοχή του στήθους και των γεννητικών οργάνων τουλάχιστον τρεις φορές.

Μάλιστα, ο καταδικασθείς δάσκαλος είχε ζητήσει από τη μια ανήλικη να του δείξει τα γεννητικά της όργανα, να θωπεύσει τα δικά του και να έρθουν σε σεξουαλική επαφή.

Κλείσιμο
Οι Αστυνομικές Αρχές του νησιού ενημερώθηκαν ύστερα από έγκληση της μητέρας του ενός εκ των ανήλικων θυμάτων ενώ την ίδια ημέρα, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας η καταγραφή δραστηριότητας του εκπαιδευτικού με τεχνικά μέσα προκειμένου να εξακριβωθεί η τέλεση των καταγγελλόμενων πράξεων με τη χρήση βιντεοληπτικού υλικού καταγραφής εικόνας και ήχου.

Στη συνέχεια, διεξήχθη κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου προκειμένου να συλλεχθούν τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τις ασελγείς πράξεις.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσπρωτίας ύστερα από έξι χρόνια, αποφάσισε να τιμωρήσει τον 52χρονο δάσκαλο με οκτώ χρόνια κάθειρξης.

Φωτογραφια_Πρωτο_Θεμα
Ο γνωστός ποινικολόγος Αντώνης Καραγιάννης συνήγορος του 52χρονου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο εντολέας μου αρνήθηκε την τέλεση των δύο κακουργηματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορείται και απειλείται έκαστη από το νόμο με ποινή κάθειρξης. Αιτιολογήσαμε γιατί δεν συνέτρεχε στο πρόσωπο του η ιδιότητα του δασκάλου ως προς τις συγκεκριμένες ανήλικες ενώ και ο ίδιος δήλωσε ότι η στάση του και η συμπεριφορά του απέναντι στις μαθήτριες του σχολείου παρεξηγήθηκε και εξελήφθη διαφορετικά απ’ ότι εκδηλώθηκε. Γι’ αυτό το λόγο και κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσπρωτίας ζήτησε συγγνώμη τόσο από το Δικαστήριο όσο και από τις οικογένειες των θυμάτων. Επιτύχαμε ακόμα να αναγνωριστεί στο πρόσωπο του η συνδρομή της ελαφρυντικής περίστασης του πρότερου σύννομου βίου και αναμένουμε πλέον το εφετείο για την επίλυση των λοιπών νομικών ζητημάτων της παρούσας υπόθεσης».

Ειδήσεις σήμερα:

Το είδαμε κι αυτό στη Μύκονο - Νοικιάζουν μέχρι και τις εκκλησίες για διαμονή στους τουρίστες

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών σε Αττική και ηπειρωτικά μέσα στο Σαββατοκύριακο - Χάρτες του meteo

Ποιοι και γιατί χρειάζονται τη δεύτερη αναμνηστική δόση - Το σκεπτικό της Επιτροπής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης