Θεσσαλονίκη: Διακινητές κρατούσαν ομήρους οκτώ μετανάστες σε ισόγειο

Θεσσαλονίκη: Διακινητές κρατούσαν ομήρους οκτώ μετανάστες σε ισόγειο

Το νέο περιστατικό απαγωγής και ομηρίας παράτυπων μεταναστών αποκαλύφθηκε, όταν ένας εκ των κρατούμενων επικοινώνησε με εκπρόσωπο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης

astynomia
Όμηροι των διακινητών τους ήταν οκτώ μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Μαρόκο, που μόλις είχαν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια, καθώς φαίνεται πως κρατούνταν παράνομα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι να καταβάλουν λύτρα για να αφεθούν ελεύθεροι.

Το νέο περιστατικό απαγωγής και ομηρίας παράτυπων μεταναστών αποκαλύφθηκε, όταν ένας εκ των κρατούμενων επικοινώνησε με εκπρόσωπο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που με τη σειρά του απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Ακολούθησε επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στο διαμέρισμα-«φυλακή», όπου εντοπίστηκαν οι οκτώ όμηροι και απελευθερώθηκαν, ενώ συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές τους (24, 26 και 23 ετών), με καταγωγή από την Παλαιστίνη, τη Συρία και την Αλβανία.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα θύματα, είχαν εισέλθει παράτυπα τα προηγούμενα 24ωρα στην ελληνικά επικράτεια, πληρώνοντας 1500 ευρώ (έκαστος), ενώ τα λύτρα που τούς ζητήθηκαν να καταβάλουν ανέρχονταν σε 500 ευρώ, για καθέναν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση δύο ακόμη αλλοδαπών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναζητούνται.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο κελί της Πισπιρίγκου δυο αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών - Της έδωσαν την κλήση για κατάθεση

Βρίσκει νέους τρόπους για να «ξεγλιστρήσει» από το αντιικό Paxlovid της Pfizer ο κορωνοϊός

«Βαθύ κόκκινο» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Απώλειες άνω του 2% σε Φρανκφούρτη και Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης