Ύδρα: Υπερθέαμα από τα φετινά Μιαούλια - Βίντεο

Ύδρα: Υπερθέαμα από τα φετινά Μιαούλια - Βίντεο

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση της Τουρκικής Ναυαρχίδας, κλείνοντας πανηγυρικά με την καύση πυροτεχνημάτωντην τρίτη και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων

ydra233
Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Μιαούλια» στην Ύδρα
Μιαούλεια 2022, Ύδρα

Τα Μιαούλια είναι η μεγάλη γιορτή της Ύδρας που γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο που είναι πιο κοντά στην 21η Ιουνίου. Είναι τριήμερες εκδήλωσεις προς τιμή του μεγάλου Υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαoύλη που πρόσφερε πολλά στον Αγώνα για την Απελευθέρωση του Έθνους.

Το τελετουργικό μέρος περιλαμβάνει στη Δεύτερη ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων την υποδοχή του εκπροσώπου του Πολεμικού Ναυτικού και των επισήμων στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τη Τρίτη ημέρα, μεταφορά από το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, Θεία Λειτουργεία και δοξολογία.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάδαντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στο Κάστρο και επιστροφή της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο.

Τέλος μετάβαση των επισήμων στην προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμή των Ναυμάχων του 1821, χαιρετιστήριους κανονιοβολισμούς και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στα Μιαούλεια", εκτός από το τελετουργικό μέρος, περιλαμβάνονται εκθέσεις, ομιλίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια, δημοτικοί χοροί, λαμπαδηδρομίες, λεμβοδρομίες και αθλητικοί αγώνες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση της Τουρκικής Ναυαρχίδας, κλείνοντας πανηγυρικά με την καύση πυροτεχνημάτωντην τρίτη και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τσιτσιπάς βούτηξε στην πισίνα για να γιορτάσει την κούπα στη Μαγιόρκα - Δείτε βίντεο


Γιατί οι ΗΠΑ έκλεισαν την «πόρτα» στην Άγκυρα για τον όρο Turkaegean


«Πόλεμος» στη Μήλο για το... διαμέρισμα-ιατρείο του ορθοπεδικού που πήγε στο νησί - Δεν είχε πού να κοιμηθεί!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης