Δίκη για πλημμύρες στη Μάνδρα: Εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης στους οκτώ καταδικασθέντες
Παρούσα στο ακροατήριο και η Ρένα Δούρου για να παρακολουθήσει την εκφώνηση της απόφασης - Το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου
Ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως, επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους οκτώ καταδικασθέντες για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το 2017, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα. Μάλιστα σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
Στο ακροατήριο για να παρακολουθήσει την εκφώνηση της απόφασης, βρέθηκε και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία είχε κριθεί αθώα από κάθε κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση δικάστηκαν 21 άτομα και το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του αθώωσε από κάθε κατηγορία 13 εκ των κατηγορουμένων.
Συγκεκριμένα, με απόφασή του το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης. Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών επιβλήθηκε σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερριάρχης που κρίθηκε ένοχος. Ακόμη ποινή 4 ετών και 22 μηνών επιβλήθηκε στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.
Τέλος, το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας