Δολοφονία μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη: Την ενοχή του αγγειοχειρουργού για ανθρωποκτονία πρότεινε η εισαγγελέας

Δολοφονία μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη: Την ενοχή του αγγειοχειρουργού για ανθρωποκτονία πρότεινε η εισαγγελέας

Ο θάνατος της 36χρονης μεσίτριας και όσα ακολούθησαν με το πτώμα της, σόκαραν το πανελλήνιο το 2017 - Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τον θάνατο της γυναίκας «ένα τραγικό ιατρικό λάθος» - «Ήταν προμελετημένο έγκλημα», λέει ο σύζυγος της 36χρονης

mesitria_3
Να κηρυχθεί ένοχος για τέλεση ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο πρότεινε η εισαγγελέας για τον 42χρονο ειδικευόμενο αγγειοχειρουργό, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη το 2017.

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας που είχε σοκάρει το πανελλήνιο, αφού μετά τον θάνατο της άτυχης γυναίκας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, την «φόρτωσε» στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στη Χαλκιδική, πετώντας το πτώμα της σε γκρεμό στην περιοχή Παλιούρι, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης, κάθισε ξανά σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς η υπόθεση αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού».

Όπως ανέφερε σήμερα η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ειδικευόμενος γιατρός ενήργησε με ενδεχόμενο δόλο, και όχι άμεσο καθώς δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι υπήρχε λόγος. Μάλιστα, η εισαγγελέας συμπλήρωσε ότι, «ακόμα, δεν θεωρώ ότι είχε ενσυνείδητη αμέλεια» και πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσα διά παραλείψεως.

Η συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της παθούσας, Κική Πακιρτζίδου, ανέφερε στη δικαστική αίθουσα ότι ο 42χρονος λειτούργησε με «αναγκαίο δόλο» και πρότεινε την ενοχή του. «Είναι ένα έγκλημα από έναν νοσηρό άνθρωπο. Να τον κηρύξετε ένοχο με αναγκαίο δόλο. Έδειξε πλήρη περιφρόνηση στην ανθρώπινη αξία, αφαίρεσε μια ζωή με δόλο», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια περιέγραψε την κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε η σορός της 36χρονης γυναίκας. «Οι μύγες, τα σκουλίκια και τα σκυλιά έφαγαν το δέρμα της μέχρι που φαινόταν οι φλέβες και το αγγειακό σύστημα. Πίστευε ότι τα ζωύφια ότι θα σβήσουν τα εγκληματικά του ίχνη».

Υπενθυμίζεται ότι, ο κατηγορούμενος την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό και άκουσε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ανέφερε ότι «ήταν ένα τραγικό ιατρικό λάθος, για το οποίο λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν έκανα τίποτα με πρόθεση, δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω».

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του Εφετείου.

Το χρονικό

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, τον Απρίλιο του 2017 που εξαφανίστηκε, είχε επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας για να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Αφού ο 43χρονος, σήμερα, γιατρός την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, σύμφωνα με όσα είχαν καταθέσει μάρτυρες στην πρωτόδικη δίκη, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα αναισθητικά φαίνεται να προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος, κατά τη δικογραφία, «φόρτωσε» την 36χρονη στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στη Χαλκιδική, πετώντας το πτώμα της σε γκρεμό στην περιοχή Παλιούρι, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή τον είχε θεωρήσει ύποπτο, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Δεν ήταν, όμως, μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που τον «πρόδωσαν», αλλά και το gps στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, το οποίο αποτύπωνε όλη τη διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ -επιπλέον- στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βιολογικό υλικό της θανούσας.

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα», λέει ο σύζυγος της 36χρονης

«Όταν η σύζυγός μου δολοφονήθηκε και τα τρία παιδιά μας ήταν ανήλικα. Η άποψη της οικογένειας είναι ότι ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, με τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα να είναι συντριπτικά», είχε αναφέρει ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, την ημέρα που η υπόθεση ξεκίνησε να αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

«Χορηγήθηκαν ουσίες που δεν έπρεπε να δοθούν για αυτήν την επέμβαση και την οδήγησε έναν χώρο που σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Στη συνέχεια την φόρτωσε στο αυτοκίνητό του και την πέταξε 130 χιλιόμετρα μακριά, σε μία ορεινή και δύσβατη περιοχή, δίπλα σε σκουπιδότοπο για να μη γίνει ποτέ αντιληπτή από τις μυρωδιές. Όλα αυτά σε μία θεοσκότεινη νύχτα χωρίς φεγγάρι, όπου ήταν αδύνατον να εντοπίσεις εκείνο το σημείο αν δεν το είχε από πριν προσημειωμένο», είπε.

Όπως είχε αναφέρει στη συνέχεια, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, κατάφεραν ψάχνοντας για ημέρες μέσα στο «λιοπύρι» να εντοπίσουν τη σορό της συζύγου του, την ώρα που ο γιατρός - όχι μόνο δεν είχε υποδείξει το σημείο που την είχε πετάξει και δεν ομολόγησε τις πράξεις του, «αλλά ενέπαιζε και κορόιδευε τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές λέγοντας πως δεν γνώριζε τίποτα».


Ειδήσεις σήμερα:

Αυτός είναι ο 22χρονος που μαχαίρωσε ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Μενίδι

Τρόμος για επιβάτες πτήσης στο Μαϊάμι: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά μετά από πρόσκρουση κατά την προσγείωση

Τουλάχιστον 250 νεκροί από τον μεγάλο σεισμό στο ανατολικό Αφγανιστάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης