Κάρυστος: «Ελεύθερο να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη το φορτίο του Pegas» γράφουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης

Κάρυστος: «Ελεύθερο να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη το φορτίο του Pegas» γράφουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης

«Παρά την αμερικανική εντολή να κρατήσει το πλοίο και να κατασχέσει το εμπόρευμά του... Τώρα είμαστε μάρτυρες της άρσης της κατάσχεσης αυτής και της επιστροφής του φορτίου στον ιδιοκτήτη του», ανέφερε το πρακτορείο Mehr

pegas_1
Την απόφαση ελληνικού δικαστηρίου να κηρύξει άκυρη την κατασχεμένη ποσότητα του πετρελαίου που ήταν στις δεξαμενές του πλοίου Lana (πρώην Pegas), το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο λιμάνι της Καρύστου, αναπαρήγαγε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, το οποίο, επικαλούμενο τον Οργανισμό Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν, σημείωσε πως «με την ταχεία και έγκυρη δράση της χώρας μας, διατάχθηκε η επιστροφή του φορτίου στον ιδιοκτήτη».

Σύμφωνα με το πρακτορείο... «Με την ταχεία και έγκυρη δράση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, των αρμόδιων φορέων και την υποστήριξη του Υπουργού Αστικής Ανάπτυξης, παρά την αμερικανική εντολή να κρατήσει το πλοίο και να κατασχέσει το εμπόρευμά του, η ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε σχετική εντολή για την επιστροφή του φορτίου στον ιδιοκτήτη του. Τώρα είμαστε μάρτυρες της άρσης της κατάσχεσης αυτής και της επιστροφής του φορτίου στον ιδιοκτήτη του».

Το πρακτορείο πρόσθεσε πως «η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε πλοίο με σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στα ανοικτά των ελληνικών ακτών και το φορτίο του κατασχέθηκε με το συντονισμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ».


Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλησεις - ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ζητά ο Μπαχτσελί

Σε Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος, Τουλουπάκη, Ντζούρας και Μανώλης για την υπόθεση Novartis, προτείνει ο εισαγγελέας

Ένοχος για καταπάτηση περιουσίας και βανδαλισμό ο πρώην της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, που εισέβαλε στον γάμο της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης