Κύπρος: Υποψήφιος πρόεδρος ο πρώην διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης

Κύπρος: Υποψήφιος πρόεδρος ο πρώην διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης

«Δεν έχω χρυσές συνταγές και μαγικό ραβδί», σημείωσε ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του

MAYROGIANNHS
Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2023, εξήγγειλε σήμερα, ο πρώην διαπραγματευτής για το Κυπριακό, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε αισιοδοξία ότι με τη βοήθεια του ΑΚΕΛ, το οποίο τον στηρίζει, καθώς και την προσδοκώμενη στήριξη άλλων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και ομάδων και της κοινωνίας των πολιτών, «μπορούμε να φέρουμε καλύτερες μέρες στον τόπο μας».

Οπως είπε ο κ. Μαυρογιάννης, στην μακρά προεκλογική περίοδο θα προσπαθήσει να πείσει τόσο για την ισχυρή νομιμοποίηση και την αναγκαιότητα της υποψηφιότητας αυτής, όσο και για τα στοιχεία ποιοτικής υπεροχής και τις βέλτιστες προοπτικές που διανοίγει για τον τόπο και τους ανθρώπους του, «σεμνά και ταπεινά, με απόλυτο σεβασμό προς τους θεσμούς και προς τους ανθρώπους, με δέος και αίσθηση χρέους, με προσήλωση, αποφασιστικότητα και ήθος».

«Συγχωρέστε με, δεν έχω χρυσές συνταγές και μαγικό ραβδί. Προσπαθώ να έχω πάντα την αίσθηση του μέτρου, αυστηρότητα, εντιμότητα και ειλικρίνεια. Σ’αυτή την πορεία ξέρω πως οφείλω πρώτιστα εγώ ο ίδιος να αλλάξω, να προσαρμοστώ και να κινητοποιήσω όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσω να ανταποκριθώ, ως πολιτικός πλέον, και να εκπροσωπήσω την υπό δημιουργία μεγάλη δυναμική για πραγματική προοδευτική αλλαγή. Με συνεργάτες συνετούς, σοβαρούς και ζυμωμένους μέσα στην ζωή, γνήσιους εργάτες των χεριών και του πνεύματος», πρόσθεσε.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως «εκλογική επικράτηση είναι ήδη ορατός ορίζοντας και θα είναι το εφαλτήριο για να σηκώσουμε την πατρίδα μας λίγο ψηλότερα. Θα παλέψουμε με ασίγαστη ενέργεια και έμπνευση και με την πεποίθηση ότι ο τόπος μας μπορεί, πρέπει και δικαιούται να δει καλύτερες μέρες. Με υπευθυνότητα, ορθολογισμό, αξιοπιστία, αξιοπρέπεια, κοινωνική ευαισθησία, και ανθρωπισμό. Για να χτίσουμε τις οργανικές συνθήκες της ειρήνης και της ευημερίας. Για την πλήρη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό, στο περιφερειακό, και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και την πλήρη ανάληψη του ρόλου μας ως μικρού αλλά σοβαρού και αλληλέγγυου εταίρου».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για να καταλήξουμε επιτέλους στο Κυπριακό, σε μια ειρηνική και δίκαιη λύση, διζωνικής, δικοινοτικής, ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Ταυτόχρονα, είπε, πρέπει να βελτιώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην πατρίδα μας και να μεγιστοποιήσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη με κάθε τρόπο και μέσο για να είμαστε συνεχώς σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε περαιτέρω έξωθεν επιβουλή και ασύμμετρες απειλές.

Κλείσιμο
Ο κ. Μαυρογιάννης είπε ακόμη ότι πρέπει να έχουμε συναίσθηση πως μόνο με τη λύση θα ευημερήσει πραγματικά η οικονομία, θα αυξηθούν κατακόρυφα οι υγιείς επενδύσεις και ο κομβικός ρόλος της Κύπρου σε όλους τους τομείς. «Mέσα από βέλτιστες πρακτικές και μηχανισμούς, θα αντιμετωπιστούν επίσης αποτελεσματικά, οι διάχυτες σήμερα, τυχοδιωκτικές τάσεις και η διαφθορά».

Μόνο με την λύση, είπε, θα βρούμε πραγματικά τα νήματα της ζωής μας, τις αξίες και τον βηματισμό μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στον διεθνή χώρο.

Μίλησε για ένα νέο ενεργειακό και οικονομικό μίγμα που θα δημιουργεί στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη, για τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία, την άνθιση της κοινωνικής πρόνοιας, τη διαφύλαξη και προαγωγή του δημόσιου χώρου και τον σεβασμό του ιδιωτικού, για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μας, για ένα εργασιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον με έμφαση στη διάκριση και κοινωνική ευθύνη, όπου η επιχειρηματική δεινότητα θα είναι σε συνέργεια με τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, με σύμπνοια, ώσμωση και συμπληρωματικότητα.

Ο κ. Μαυρογιάννης ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ για την απόφασή του να τον στηρίξει και για τη συνεπή προσήλωσή του στην πραγματική προοδευτική αλλαγή και όχι στη διαδικαστική εναλλαγή στην άσκηση της εξουσίας και πρόσθεσε ότι «πιστεύω και είμαι αισιόδοξος ότι με τη βοήθεια του, καθώς και την προσδοκώμενη στήριξη άλλων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και ομάδων και της κοινωνίας των πολιτών, μπορούμε να φέρουμε καλύτερες μέρες στον τόπο μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Ισόβια για τη γυναίκα που έγραψε το «Πώς να σκοτώσεις τον άνδρα σου» και μετά... πήγε και το έκανε

«Κόλαφος» ο εισαγγελέας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένοχος, χειραγώγησε την Αμαλία και την βίαζε από 11 ετών

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ο Σπύρος Καρανικόλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης