Για τις τουρκικές προκλήσεις μίλησε στο Open ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, τονίζοντας ότι έχουν συνηθίσει αυτή τη ρητορική και δεν φοβούνται τους Τούρκους.
«Δεν μας ανησυχούν όλα αυτά. Έχουμε συνηθίσει να τα ακούμε όλα αυτά από τους φίλους μας, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Με τον κόσμο της Τουρκίας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ξέρουμε καλά πως τα απολυταρχικά καθεστώτα, όταν εχουν προβλήματα κοινωνικής αποδοχής στο εσωρτερικό τους, προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα για να συσπειρώσουν τον κόσμο και να κρατηθούν στην εξουσία» είπε αρχικά ο κ. Κομηνέας.
Και συνέχισε, τονίζοντας: «Επειδή ξέρουμε πως η Σύρνα για την οποία ενδιαφέρονται, ανήκει στον δήμο Αστυπάλαιας, θέλουν να έχουν έναν ανοιχτό διάδρομο στο Αιγαίο για να πηγαινοέρχονται ελεύθερα και να μην δίνουν εξηγήσεις σε κανέναν. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν Τούρκο στην περιοχή μας. Δεν μας επηρεάζει καθόλου τουριστικά όλο αυτό που γίνεται. Ο κόσμος έχει μάθει να το βιώνει όλο αυτό κάθε 2-3 χρόνια».
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.