Κακοκαιρία Genesis: Δείτε live την πορεία της - Ποιες περιοχές θα βρεθούν σήμερα στο «κόκκινο»

Κακοκαιρία Genesis: Δείτε live την πορεία της - Ποιες περιοχές θα βρεθούν σήμερα στο «κόκκινο»

Χθες «σάρωσε» τη Λάρισα, «ποτάμια» οι δρόμοι στην Κοζάνη - Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα - Μέχρι και αύριο η κακοκαιρία αναμένεται να είναι κατηγορίας 4 ("Πολύ σημαντική") όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

kakokairia_genesis_x
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία ενόψει της κακοκαιρίας «GENESIS». Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου το πιο επικύνδυνο 24ωρο αναμένεται σήμερα με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν κυρίως την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου. Θα επηρεαστούν επίσης Θεσσαλία και Σποράδες.

Χθες η  ΕΜΥ αναβάθμισε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που βρισκόταν σε ισχύ από τη Δευτέρα σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Σύμφωνα με την πρόγνωση της το βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί στο Ιόνιο και το οποίο θα κινηθεί ανατολικά, θα προκαλέσει την κακοκαιρία "GENESIS" η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-06-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

Η κακοκαιρία σήμερα και αύριο αναμένεται να είναι κατηγορίας 4 ("Πολύ σημαντική") όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή 12/06, οπότε το βαρομετρικό χαμηλό θα μετακινηθεί προς την Τουρκία.

Σημειώνεται όμως ότι η αστάθεια θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (13/06) με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Λόγω των ισχυρών κατά τόπους φαινομένων που θα προκαλέσουν ενδεχομένως πλημυρικά φαινόμενα, των ισχυρών ριπαίων ανέμων στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων και των κεραυνών, συνίσταται προσοχή τόσο στις μετακινήσεις όσο και στις υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες.

Εν τω μεταξύ, η Πολιτική Προστασία είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα. Μηνύματα από το 112 απεστάλησαν το απόγευμα της Πέμπτης στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο.

Κλείσιμο
Ηδη έχει ανακοινωθεί ότι σε περιοχές που θα πληγούν τα σχολεία θα είναι κλειστά ή θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα νωρίτερα.





Ο καιρός σήμερα

Aναμένονται αυξημένες νεφώσεις ήδη από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 10/6, πυκνότερες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες τις απογευματινές ώρες θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα, με μεγάλη ραγδαιότητα βροχόπτωσης και χαλαζοπτώσεις. Στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ξαφνικών πλημμυρών καθ' όλη τη διάρκεια της Παρασκευής. Τις βραδινές ώρες οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από θαλάσσιες περιοχές. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα πάνω από τα νησιά του Αν. Αιγαίου και τη Θράκη θα προκαλέσουν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 28, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από 15 έως 32, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 13 έως 24, στην Δυτική Πελοπόννησο από 14 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 16 έως 28, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 29 και στην Κρήτη από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, και στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων στα ηπειρωτικά και παραθαλάσσια τμήματα οι άνεμοι παροδικά θα είναι θυελλώδεις.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 που το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγιδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Τα φαινόμενα στη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και το βράδυ στις Κυκλάδες μεμονωμένες καταιγίδες .
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα .
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-06-2022
Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και πιθανώς στην Κρήτη, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την ανατολική Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-06-2022
Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-06-2022
Στη δυτική Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα ηπειρωτικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευνατινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.



Kακοκαιρία #Genesis | Έκτακτη ενημέρωση από ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου



Ισχυρή σύσταση από την Πολιτική Προστασία προς τους πολίτες

Εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει την ανάγκη να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί! Πρόκειται για ένα ακραίο φαινόμενο, στο οποίο οι επιστήμονες έχουν αποδώσει χαρακτηριστικά «κόκκινου συναγερμού».

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούμε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Δεν διασχίζουμε ΠΟΤΕ χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανέναν λόγο!
Παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των Αρχών.

Μένουμε σε επιφυλακή - Ακολουθούμε τις οδηγίες!

akraia_kairika_fainomena


Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Επίσης, σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.
Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.
Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.

Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.

Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).

Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.

Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Κλειστά σχολεία

Λόγω των επικίνδυνων φαινομένων που αναμένονται για τα επόμενα 24ωρα, ο Δήμος Καρδίτσας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά  σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) στο Δήμο Καρδίτσας.

Κλειστές θα παραμείνουν οι δομές του Δήμου και του ΔΟΠΑΚ όπως το Δημοτικό Ωδείο, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, τα ΚΔΑΠ. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Εν τω μεταξύ, η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία τονίζει ότι «το νέο κύμα κακοκαιρίας δυστυχώς για άλλη μια φορά σύμφωνα με την ΕΜΥ θα χτυπήσει τον Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας. Από  το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους πολύ έντονα», τονίζει ο δήμος.

Ο Δήμος σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα έχει σε όλα τα κρίσιμα σημεία μηχανήματα έργου σε επιφυλακή. Επίσης σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου για σήμερα τα μαθήματα θα λήξουν στις 12:30».

Νέα σφοδρή χαλαζόπτωση στην περιοχή της Αγιάς

kozan.gr: Νεροποντη - πλημύρα οδό Μακρυγιάννη στην Κοζάνη

Έντονα φαίνομενα

Τα φαινόμενα ξεκίνησαν από το απόγευμα της Πέμπτης, με τη Θεσσαλία και την περιοχή της Κοζάνης να πλήττονται από έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χαλαζόπτωση.

Στη Λάρισα, για σχεδόν μία ώρα η βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση ήταν έντονη στο Κιλελέρ, τη Μελία, τη Νίκαια και άλλες περιοχές. Χτυπήθηκαν και πεδινές περιοχές του Δήμου Αγιάς, το Ελευθέριο, η Αμυγδαλή και η Δήμητρα.

Το πλήγμα για τη Λάρισα και τις καλλιέργειες είναι μεγάλο καθώς σε διάστημα δύο εβδομάδων έχουν χτυπηθεί από χαλάζι, ανεμοστρόβιλους και νεροποντές, σχεδόν όλες οι επαρχίες της.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

1100_2a48292f-9c1e-4cf7-aa7f-187611380b06
orlak2
orlak3


Βορειότερα, στην Κοζάνη σημειώθηκε σφοδρή βροχόπτωση και μέσα στο κέντρο της πόλης.

Τα βουλωμένα φρεάτια δρόμων σε συνδυασμό με το μεγάλος ύψος της βροχής δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Από την ισχυρή νεροποντή δεν έλειψαν και οι εγκλωβισμοί οδηγών μέσα στα οχήματά τους.

Μέχρι και η κεντρική πλατεία λόγω του όγκου του νερού, θύμισε πισίνα...

kozani-20220609


Πρωτοφανείς ήταν και οι εικόνες από τον χείμαρρο Ξερόλακα στο Βελβεντό.

Εντονα ήταν τα φαινόμενα στην περιοχή των Ιωαννίνων, κοντά στα διόδια του Τερόβου επί της Ιονίας Οδού.

Η έντονη βροχόπτωση και η ομίχλη δυσκόλεψαν σημαντικά την κίνηση λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

terovo


Αλλά και στη Μακεδονία καταγράφηκε έντονη χαλαζόπτωση γύρω στις 15:30 της Πέμπτης στη Νιγρίτα, η οποία κράτησε πολλά λεπτά.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στη Νιγρίτα (09/06/2022)

minima112



Ειδήσεις σήμερα

Η έκθεση DNA δείχνει ποιοι είχαν ενεργό ρόλο στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Τα κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας σε Δημόσιο και νοικοκυριά

Στο 50% των ολοήμερων σχολείων η επέκταση ωραρίου έως τις 17:30 - Διορισμοί εκπαιδευτικών και το καλοκαίρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης