Ασπρόπυργος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο εργοστάσιο με πλαστικά

Ασπρόπυργος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο εργοστάσιο με πλαστικά

Η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες το βράδυ πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

ασπροπυργος63814543
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε προαύλιο εργοστασίου κατασκευής πλαστικών στον Ασπρόπυργο, επί της οδού Αγίας Σοφίας.

Η φωτιά, που ξεκίνησε χθες Δευτέρα το βράδυ, - πιθανότατα από κεραυνό - στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου, είχε μεγάλη ένταση καθώς καίγονταν πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων. Παράλληλα, ενισχύθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στη περιοχή, με αποτέλεσμα να επεκταθεί στους  αποθηκευτικούς χώρους της εγκατάστασης.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να την οριοθετήσουν, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί η φωτιά να παρουσιάσει βελτιωμένη εικόνα. Επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές, ενώ σήμερα το πρωί οι δυνάμεις μειώθηκαν και στο σημείο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αν και ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς ήταν αρκετά μεγάλος, δεν υπήρξαν αναφορές για επέκτασή  της σε παρακείμενα κτίσματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Παράλληλα, η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα αποπνικτική, ενώ χθες στις 11 το βράδυ στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Ασπροπύργου αλλά και σε όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Η φωτιά έκαιγε σε τρία-τέσσερα στρέμματα του υπαίθριου χώρου, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μπήκε και στο εσωτερικό του εργοστασίου με ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική.

Κλείσιμο
Το πρωί ωστόσο της Τρίτης, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να θέσουν την πυρκαγιά σε ύφεση.

Πάντως για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διεξάγεται έρευνα από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας καταγγέλλει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις για 953 παραβιάσεις και ζητά «stop» στις επισκέψεις υπουργών στα νησιά!

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Άστεγος πνίγηκε μέσα σε μια λίμνη - Εκλιπαρούσε για βοήθεια και οι αστυνομικοί τον κοιτούσαν

Θρίλερ με νεκρό ζευγάρι στη Δράμα - Τους βρήκε η κόρη τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης