Επί 18 ημέρες βυθίζονταν στο σκοτάδι οι δρόμοι γύρω από μια τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, εξ αιτίας των αλλεπάλληλων επιδρομών «κυνηγών» χαλκού που κατέστρεφαν την παροχή ρεύματος ξηλώνοντας τα καλώδια από συνολικά 40 στύλους οδικού φωτισμού.
Οι δράστες χτυπούσαν από τις 15 Μαΐου ως την περασμένη Παρασκευή, οπότε οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας έφτασαν στα ίχνη ενός 20χρονου ο οποίος συμμετείχε στις λεηλασίες.
Μάλιστα, εξακριβώθηκε ότι είχε πουλήσει τον χαλκό που περιείχαν τα καλώδια στην επιχείρηση ανακύκλωσης ενός 58χρονου.
Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, φθορά δημόσιας περιουσίας και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ και ο 58χρονος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Η ποσότητα του κλεμμένου χαλκού βρέθηκε στην επιχείρησή του και αποδόθηκε στον Δήμο, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να ταυτοποιήσουν τους συνεργούς του 20χρονου.
Σε μια νέα στρατηγική κίνηση που διευρύνει την παραγωγική της βάση και ενισχύει την παρουσία της στους τομείς της στεγανοποίησης και των έργων υποδομής, η ISOMAT εντάσσει στον Όμιλο το καταξιωμένο ελληνικό brand ESHA, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής ISOMAT BITUMEN.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας