Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.
Πρόκειται για δύο φοιτητές, 22 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή (κρατούσαν κοντάρια).
Ενόψει της μεταγωγής τους στον εισαγγελέα, φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.