Θεσσαλονίκη: Η τελευταία ανάρτηση του αυτόχειρα γυμναστή - Υποστήριζε ότι η γυναίκα «αράχνη» ήταν μέλος κυκλώματος εκβιαστών και τη συνέδεε με την υπόθεση «βιασμού» της Γεωργίας

Θεσσαλονίκη: Η τελευταία ανάρτηση του αυτόχειρα γυμναστή - Υποστήριζε ότι η γυναίκα «αράχνη» ήταν μέλος κυκλώματος εκβιαστών και τη συνέδεε με την υπόθεση «βιασμού» της Γεωργίας

Το τελευταία post του Γιώργου Παπαναούμ που αυτοκτόνησε μέσα στο γυμναστήριό του - Τι ανέφερε για «καθοδήγηση» στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της Γεωργίας την Πρωτοχρονιά - Πώς η παλαιά συμμαθήτρια του απέσπασε μισό εκατ. ευρώ και τον διέλυσε - Αναφορές για κύκλωμα εκβιαστών

papanaoym-arthro_2
Την τελευταία ανάρτηση του γνωστού προπονητή Γιώργου Παπαναούμ, την οποία δημοσίευσε λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του και βρίσκεται από χθες στο μικροσκόπιο των δικαστικών και αστυνομικών αρχών, δημοσιεύει το protothema.gr. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση κάνει λόγο για κύκλωμα το οποίο μάλιστα, όπως υποστήριζε ο αυτόχειρας, συνδέεται και με την γνωστή καταγγελία «βιασμού» της Γεωργίας την Πρωτοχρονιά σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, λίγο πριν ο Γιώργος Παπαναούμ προχωρήσει στο απονεννοημένο διάβημα μέσα στο γυμναστήριο που διατηρούσε επί της οδού Γαμβέττα 37, έκανε μια περίεργη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία εξηγούσε τους λόγους που έφτασε στην ψυχολογική κατάρρευση και την οικονομική καταστροφή, δείχνοντας με το ονοματεπώνυμό της μία γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση, ως εκείνη που τον διέλυσε οικονομικά και συναισθηματικά.

Στο τελευταίο του μήνυμα ο 50χρονος γυμναστής περιέγραφε πώς εξαπατήθηκε από τη γυναίκα με την οποία ήταν ερωτευμένος, ενώ άφηνε ξεκάθαρα «αιχμές» για εμπλοκή της σε κύκλωμα που εκμεταλλεύεται γνωστούς επιχειρηματίες και επιφανείς ανθρώπους και στο οποίο συμμετέχουν ακόμη και ανήλικες κοπέλες! Μάλιστα, ο αυτόχειρας έγραφε ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκεται στην υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού της Γεωργίας η οποία απασχολεί από την Πρωτοχρονιά την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όλη την χώρα.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και «φανερώνει» άνθρωπο που βρίσκεται σε σύγχυση και απόγνωση, περιγράφεται ο τρόπος που η συγκεκριμένη γυναίκα κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει όλη του την περιουσία. «Δείχνει» μία γυναίκα που εμπιστεύτηκε στην αρχή πιστεύοντας πως είναι «καλόψυχη» αλλά τελικά κατάφερε να του αποσπάσει, αρχικά, 90.000 ευρώ και στην συνέχεια ακόμη 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει όλη του την περιουσία. Μάλιστα, ο αυτόχειρας εξομολογούνταν πως μία ημέρα πριν από τα γενέθλιά του, η συγκεκριμένη γυναίκα, ο υποτιθέμενος έρωτας της ζωής του, εξαφανίστηκε και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του...

Πώς φέρεται να έδρασε η γυναίκα «αράχνη» σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του αυτόχειρα

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπαναούμ, οι οποίοι μίλησαν στο protothema.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο όταν η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία παλαιότερα ήταν συμμαθήτρια με τον αυτόχειρα, τον επισκέφτηκε στο γυμναστήριο που διατηρούσε στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι δυο τους είχαν να μιλήσουν πολλά χρόνια και η συγκεκριμένη γυναίκα τον προσέγγισε εξ αρχής ερωτικά, όπως λένε, με τον ίδιο να πέφτει στα «δίχτυα» της και να την ερωτεύεται αμέσως.

Σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους από το στενό του περιβάλλον, η ίδια ήταν παντρεμένη, είχε παιδιά και του έλεγε πως δεν νιώθει ασφάλεια να χωρίσει τον άνδρα της για να είναι αποκλειστικά μαζί του καθώς εξαρτάται οικονομικά από τον σύζυγό της. Θέλοντας να την βοηθήσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, ο Γιώργος Παπαναούμ σταδιακά της έδωσε περίπου 90.000 ευρώ. Επίσης, έκανε το «μοιραίο», όπως υποστηρίζουν, λάθος, να της εμπιστευτεί τους κωδικούς της εφαρμογής στην οποία είχε επενδύσει κάποιες οικονομίες του σε μετοχές και σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, δεν φανταζόταν ποτέ, όπως λένε, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα που ερωτεύτηκε θα προχωρούσε εν αγνοία του σε ρευστοποίηση και θα του έπαιρνε 400.000 ευρώ που είχε φτάσει η αξία τους.

Κλείσιμο
Μετά από αυτήν την πράξη, όπως λέει στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιώργος Παπαναούμ, η γυναίκα εξαφανίστηκε και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ψυχολογικά, παρόλο που δεν το έδειχνε στους δικούς του ανθρώπους.

Η τελευταία ανάρτηση του αυτόχειρα και το κύκλωμα που φωτογραφίζει ο άτυχος 50χρονος

Στην τελευταία του ανάρτηση η οποία «εξαφανίστηκε» λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της στο Facebook, ο Γιώργος Παπαναούμ, περιγράφει εμφανώς ταραγμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση το πώς αυτή η γυναίκα τον εκμεταλλεύτηκε και τον κατέστρεψε, όπως γράφει. Επίσης, κάνει σοβαρές καταγγελίες για οργανωμένο κύκλωμα που εμπλέκεται και στην μεγάλη υπόθεση που «έσκασε» την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη και απασχολεί μέχρι σήμερα ολόκληρη την κοινωνία.

Ξεκινάει γράφοντας το ονοματεπώνυμο της γυναίκας και λέει ότι ήταν παλιά του συμμαθήτρια, η οποία τον πλησίασε και του έλεγε πως θέλει να αλλάξει ζωή και να γίνει σωστή.

«Ήθελα να τη βοηθήσω να ξεφύγει από το φρούριο - φυλακή της στην Άσσηρο και να βρει μια διέξοδο από όλα αυτά - να αλλάξει γενικότερα... Νόμιζα ότι κατά βάθος είχε καλή ψυχή» έγραφε στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιώργος Παπαναούμ. «Κατάφερε να μου αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ. Ζητούσα απεγνωσμένα μόνο να μιλήσουμε, να βρούμε μια λύση, άρρωστος πια ψυχικά. Με οδήγησε να απωλέσω ολόκληρη την περιουσία μου 400.000 ευρώ» συνέχιζε ο 50χρονος.

Οργισμένος στη συνέχεια έγραφε: «Εύχομαι αυτά τα σκουπίδια να μη κάνουν κακό σε άλλον άνθρωπο και ο Θεός να τους δώσει μετάνοια. Δυστυχώς εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πληρώσω το τίμημα».

«Μία μέρα πριν τα γενέθλιά μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Μέχρι σήμερα μου έχει αποσπάσει 90.000 ευρώ γιο της (σ.σ. αναφέρει αντρικό ονοματεπώνυμο) και με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου, σε αυτήν και τον γιο της που ήθελε μέχρι να δώσω για να με βοηθήσει και του κωδικούς binance» (σ.σ. η ιστοσελίδα μέσω της οποίας είχε επενδύσει ο Γιώργος Παπαναούμ σε μετοχές και κρυπτονομίσματα).

Οι αναφορές στην καταγγελία για βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η κόρη της συγκεκριμένης γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση και τον κατέστρεψε, ήταν μαζί με την Γεωργία στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργανώθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Στην ίδια ανάρτηση υποστηρίζει, επίσης, ότι είχε γίνει μάρτυρας όταν η πρώην σύντροφός του, έλεγε στην δεκαεπτάχρονη κόρη της που συνόδευσε την Γεωργία, τι να κάνει με τους γόνους της οικογένειας των επιχειρηματιών.

Ο Γιώργος Παπαναούμ, επικροτεί, μάλιστα, την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Κυριακής Κλιάμπα, να μπει η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας».


IMG_8491-proto


Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο πατέρας πήγε τα ευρήματα στην ασφάλεια και κίνησε την όλη διαδικασία, έδειρε τον (σ.σ. αναφέρει ανδρικό όνομα). Η εισαγγελική πρόταση καταλήγει ότι η 24χρονη 'απασχόλησε ψευδώς και με δόλο της αρχές'... υπήρχε λόγος τελικά να πάει. Η (σ.σ. αναφέρει γυναικείο ονοματεπώνυμο) είχε δίκιο", αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπαναούμ έγραφε στη συνέχεια: «Από την συγκεκριμένη γυναίκα πληροφορήθηκα ότι σκόπευαν μαζί με τον άνδρα της (σ.σ. αναφέρει αντρικό ονοματεπώνυμο) να βλάψουν (αναφέρει δύο αντρικά ονοματεπώνυμα) τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο (αναφέρει αντρικό ονοματεπώνυμο) είχε εμπλακεί σε εκβιασμούς, προστασίες μαγαζιών, τοκογλυφίες, φόνους. Όταν ρώτησα για τους φόνους είπε του άξιζαν», έγραφε στην τελευταία ανάρτησή του.

Ο 50χρονος αυτόχειρας στη συνέχεια αναφερόταν σε δράση κυκλώματος με εξαπάτηση επιχειρηματιών, με στόχο την απόσπαση χρηματικών ποσών, όπως έγραφε ο ίδιος. «Αυτό έκανε και αυτή... Εξαπατούσαν γνωστά άτομα της πόλης ακόμα και πελάτες από Κύπρο ή Βουλγαρία, τους έπαιρνε από αεροδρόμια κτλ., του έφερνε βίζιτες, έκανε τα γλυκά μάτια... και κάποιες φορές ήθελαν ναρκωτικά. Καλά στημένο κόλπο όπως η ίδια αποκαλούσε.

IMG_8487-deytero


Λίγο πριν το διαζύγιο η συγκεκριμένη γυναίκα είχε συνάψει σχέση με τον στενό φίλο και συνέταιρο του άντρα της (σ.σ. αναφέρει αντρικό επίθετο) για να ξεφύγει από την όλη κατάσταση αλλά δεν άντεχε περαιτέρω αυτούς της νύχτας.

Πολλά έμαθα τους δύο τελευταίους μήνες για τον άντρα, όπως ότι συνήθιζε να συνάπτει ερωτικές σχέσεις με ανήλικα και μάλιστα τον είχε πιάσει επ' αυτοφώρω με μια δεκαπεντάχρονη στους (σ.σ. αναφέρει τοποθεσία), κόρη φιλικής τους οικογένειας, αλλά δεν μπορούσε να τον χωρίσει καθότι διαχειριζόταν την περιουσία τους» σημείωνε στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιώργος Παπαναούμ.

«Ζητάω συγνώμη από τον Θεό, από τον πνευματικό μου τον στεναχώρησα και από όλους αυτούς που με αγαπάνε από όλους τους αθλούμενους» κατέληγε, ενώ στην ίδια ανάρτηση είχε  δημοσιεύσει φωτογραφίες που απεικονίζουν τέσσερα πρόσωπα.

IMG_8486-trito


Παρέμβαση εισαγγελέα - Αναλαμβάνει το Ανθρωποκτονιών

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ίχνη που να δείχνουν δολοφονική ενέργεια και ο θάνατός του Γιώργου Παπαναούμ αποδίδεται σε αυτοκτονία. Ωστόσο, σε σημείωμα που άφησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα, φέρεται να «έδειχνε» διάφορα πρόσωπα και τα συνέδεε με την απόφασή του, ενώ άφηνε «αιχμές» για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται επιχειρηματίες.

Λόγω του περιεχομένου του σημειώματος και των διαστάσεων που έλαβε η είδηση του θανάτου του, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή η υπόθεση να διερευνηθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ερευνηθεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την αυτοκτονία του, ενώ έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα κατά Άγκυρας και από το Βερολίνο: «Δεν γίνεται ανεκτή η αμφισβήτηση της ακεραιότητας της Ελλάδας»

Τα Amber Alerts έρχονται στο Instagram

Κάσια Γκαλάνιο: Νεκρή βρέθηκε η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης