Καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο όπου ξέσπασε η φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους - Βίντεο και φωτογραφίες

Καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο όπου ξέσπασε η φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους - Βίντεο και φωτογραφίες

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν στη μεγάλη φωτιά - Περίπου 10 άτομα χρειάστηκαν οξυγόνο, καθώς ήταν κοντά στις έντονες αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από τις φλόγες

thess1
Εικόνες  καταστροφής αποτυπώνονται σε σειρά βίντεο και φωτογραφιών μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε κτίριο στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Όπως φαίνεται, το κτίριο είναι κατεστραμμένο καθώς παραδόθηκε στις φλόγες.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν στη μεγάλη φωτιά.

ThessToday.gr - Νέες εικόνες από τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη

ThessToday.gr - Βίντεο από το εσωτερικό του κτιρίου που ξέσπασε φωτιά


Κλείσιμο
Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη, ενώ περίπου 10 άτομα χρειάστηκαν οξυγόνο, καθώς ήταν κοντά στις έντονες αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από τις φλόγες.

Κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί της και φορώντας μάσκα, μια γυναίκα, από τους εγκλωβισμένους που έσωσαν οι πυροσβέστες, βγήκε από το φλεγόμενο κτίριο με δάκρυα στα μάτια και αποτυπωμένη την αγωνία και τις στιγμές πανικού που έζησε.

Αυτόπτες μάρτυρες για τη μεγάλη φωτιά στην Θεσσαλονίκη


Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά σε κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας από το κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που γέμισε πυκνούς καπνούς ύστερα από πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, "η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14.50 για πυρκαγιά σε κτήριο γραφείων. Επειδή ήταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα κινητοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα, 40 πυροσβέστες και δύο ειδικά οχήματα για να μπορέσουμε να απεγκλωβισουμε από τα μπαλκόνια, αν χρειαζόταν τα εγκλωβισμένα άτομα".

Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο


Η φωτιά εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο πίσω από αυτό που στεγάζονται τα δύο Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό. 

Ο κ. Αποστολίδης τόνισε ότι η πυροσβεστική περιέβαλε το κτήριο από τρεις διαφορετικές μεριές όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία τελικά ήτανε σε διπλανό εγκαταλελειμμένο κτήριο με σκουπίδια και διάφορα άλλα πράγματα. "Από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά και υπήρχε μεγάλο πυροθερμικο φορτίο για αυτό υπήρχε και ο έντονος μαύρος καπνός που φαινόταν από μακρυά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτήριο, περιορίστηκε στον χώρο που εκδηλώθηκε. Πέρασαν οι καπνοί οι οποίοι αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα στον κόσμο, ο οποίος αμέσως βγήκε στα μπαλκόνια και στην ταράτσα, ώστε να μην κινδυνεψουν από τους έντονους πυκνούς καπνούς", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απεγκλωβιστηκαν 44 άτομα ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν σε φροντιστήριο. "Εμείς του είδαμε όλους καλά στην υγεία τους και αυτήν την ώρα ψάχνουμε και τους υπόλοιπους χώρους του κτηρίου μήπως υπάρχει κάποιο ακόμα άτομο", υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον επτά άτομα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά πρόβλημα. Ανάμεσά τους δύο άτομα διασωληνωμένα με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Το χρονικό της φωτιάς 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε εγκαταλελειμμένο κτήριο πίσω από αυτό που στεγάζονται τα δύο Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό, στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αριστοτέλους

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες. Η Πυροσβεστική σε  συνεργασία με την αστυνομία, απέκλεισαν την περιοχή για τη διεύλευση οχημάτων για πάνω από μια ώρα. 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με υδροφόρα και γερανοφόρα οχήματα βρέθηκαν  στην περιοχή, επιχειρώντας να σβήσει άμεσα η φωτιά χωρίς να τραυματιστεί κανένας πολίτης. Στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ορατοί από πολλά σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης. 

Φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους (2)

Μεγάλη φωτιά με εγκλωβισμένους στην πλατεία Αριστοτέλους


Φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους


Τι λένε για τη φωτιά αυτόπτες μάρτυρες

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε κτήριο στην πλατεία Αριστοτέλους - Φόβοι για εγκλωβισμένους (5)



Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε κτήριο στην πλατεία Αριστοτέλους - Φόβοι για εγκλωβισμένους (4)




Δείτε φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το protothema


Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε κτήριο στην πλατεία Αριστοτέλους - Φόβοι για εγκλωβισμένους (6)




Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε κτήριο στην πλατεία Αριστοτέλους - Φόβοι για εγκλωβισμένους (3)


Φωτογραφίες από την απομάκρυνση των εγκλωβισμένων - Στιγμές συγκίνησης
aristotelous__3__2
aristotelous__4__2
aristotelous__5__2
aristotelous__6__2
aristotelous__7__2
aristotelous__1__2
aristotelous__2__2


thessaloniki

thessaloniki-aristotelous


fwtia-aristotelous-1


fwtia-aristotelous-3

fwtia-aristotelous-1

fwtia-thessaloniki-4
fwtia-thessaloniki-3
fwtia-thessaloniki-1
fwtia-thessaloniki-2



Ειδήσεις σήμερα:

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στο κινητό και με QR Code, πώς θα λειτουργεί

Ο Μπιλ Γκέιτς σήμερα στην Αθήνα

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στο κινητό και με QR Code, πώς θα λειτουργεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης