Κύπρος: Τέλος οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Κύπρος: Τέλος οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Εξαιρούνται οι χώροι υψηλής επικινδυνότητας, όπως νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, κλειστές δομές και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Σύσταση για τη χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού, σε ευάλωτες ομάδες και όσους συναναστρέφονται άτομα υψηλού κινδύνου 

kypros_xrisi_maskas
Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε σήμερα να τερματίσει την υποχρεωτικότητα χρήσης προστατευτικής μάσκας για την Covid-19, σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους, εξαιρουμένων χώρων υψηλής επικινδυνότητας όπως νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές ευπαθών ομάδων, χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (εξωτερικά ιατρεία, ιατρικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης) και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ωστόσο συστήνεται η χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού, σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.

Γίνεται σαφές ότι καταργείται η χρήση μάσκας και στα αεροδρόμια και τα αεροσκάφη, εφόσον το επιτρέπουν και οι κανονισμοί των αεροπορικών εταιρειών.

Επίσης από την Τετάρτη 1η Ιουνίου επιτρέπονται οι επισκέψεις σε ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια με μέγιστο αριθμό τα 2 άτομα ανά ημέρα, με την προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ή PCR ισχύος 48ωρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό έλεγχο η φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη - Απεγκλωβίστηκαν όσοι βρίσκονταν στο κτίριο


Φυσικό αέριο: Πώς θα αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο – Έκτακτα σχέδια καταρτίζει η Ευρώπη


Ελεύθερος με εγγύηση 2.000 ευρώ και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα 2 φορές το μήνα ο Στηβ Μιλάτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης