Θεσσαλονίκη: Παρουσία Αστυνομίας συνεχίζονται οι εργασίες για την βιβλιοθήκη - Στο ΑΠΘ και ο «Αίαντας»
Η πρώτη φάση των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως αύριο και μέχρι τότε αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται πλησίον του χώρου προκειμένου να τον περιφρουρήσουν
Παρουσία αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό», στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η πρώτη φάση των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως αύριο και μέχρι τότε αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται πλησίον του χώρου προκειμένου να τον περιφρουρήσουν.
Την ίδια ώρα, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι και το βράδυ της Πέμπτης, εντός του πανεπιστημιακού campus έχει φτάσει και ο Αίαντας, το ειδικό όχημα της Αστυνομίας που εκτοξεύει νερό και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που υπάρξουν ξανά επεισόδια και κριθεί απαραίτητο.
Σημειώνεται ότι από τις 11 το πρωί, δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.