Εξιχνιάστηκε απάτη με ερωτικό πρόσχημα στη Βόρεια Ελλάδα - Του είχαν αποσπάσει €50.000

Εξιχνιάστηκε απάτη με ερωτικό πρόσχημα στη Βόρεια Ελλάδα - Του είχαν αποσπάσει €50.000

Ταυτοποιήθηκαν επτά άτομα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Η καταγγελία που προηγήθηκε, αφορούσε στην περίοδο από το 2015 ως το 2019

diadiktiaki_apati_
Υπόθεση κατ' εξακολούθηση απάτης μέσω διαδικτύου, για την οποία σχηματίστηκε σχετική δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος επτά ατόμων, διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπού σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι δράστες από το 2015 έως το 2019, κατάφεραν να του αποσπάσουν τμηματικά 50.000 ευρώ περίπου.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης, επικοινωνούσαν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρονται για στενές διαπροσωπικές σχέσεις μαζί του, κατάφεραν με διάφορα τεχνάσματα να τον πείθουν και να τους αποστέλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα χρηματικά ποσά.

Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν δεδομένα χρηματοροών και ηλεκτρονικών ιχνών, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών και τη διακρίβωση του ρόλου καθενός στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο πατρικό της πήγαινε η 38χρονη από την Ελασσόνα που έχασε το μωρό της - Ρύθμιζε λεπτομέρειες για τον γάμο και τη βάπτιση

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για 13.000 ιδιοκτήτες με τροπολογία – Ποιους αφορά

Σε ετοιμότητα ο ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πόσο επικίνδυνη είναι και ποια τα συμπτώματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης