Αλεξανδρούπολη: Στις κάμερες ασφαλείας ψάχνουν το πώς βρήκε φρικτό θάνατο στον κάδο απορριμμάτων ο 37χρονος

Αλεξανδρούπολη: Στις κάμερες ασφαλείας ψάχνουν το πώς βρήκε φρικτό θάνατο στον κάδο απορριμμάτων ο 37χρονος

Τον έβλεπαν καθημερινά να τριγυρίζει στην περιοχή αλλά κανείς δεν τον γνώριζε προσωπικά -  Ο άντρας που βρήκε τραγικό τέλος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση ουσιών 

alexandroupoli_dystixima
Ως έναν άνθρωποι που όλοι έβλεπαν καθημερινά, αλλά κανένας δεν γνώριζε προσωπικά, περιγράφουν στην Αλεξανδρούπολη τον άτυχο 37χρονο που έχασε με φρικτό τρόπο τη ζωή του, όταν εγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να πολτοποιηθεί, μέσα στον ρομποτικό κάδο διαχείρισης απορριμμάτων που πάνω από δέκα χρόνια έχει τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει πολλά γι' αυτό και η υπόθεση εξακολουθεί να ερευνάται από τις αρχές, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες όπου αυτές αναλογούν.

Σχετικά με τον 37χρονο, ο οποίος δεν είναι άστεγος, όπως αρχικά αναφέρθηκε, έχει ταυτοποιηθεί. Πριν από κάποια χρόνια μάλιστα είχε απασχολήσει τις Αρχές, καθώς το όνομά του - σύμφωνα με πληροφορίες - είχε βρεθεί μπλεγμένο σε υπόθεση ναρκωτικών.


Νεκρός άνδρας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, στον ρομποτικό κάδο


Σύμφωνα το ρεπορτάζ, ο 37χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να του χορηγείται συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

Κλείσιμο
Οι αρχές, που έχουν αναλάβει τις έρευνες, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή, προκειμένου να δουν πώς συνέβη το δυστύχημα, καθώς εδώ και 14χρόνια που έχει τοποθετηθεί ο συγκεκριμένος κάδος επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών και απέναντι απ’ το δημαρχείο, ποτέ δεν είχε σημειωθεί πρόβλημα. 

Ακόμη, μάρτυρας ανέφερε πως ο 37χρονος προσπάθησε να πετάξει σκουπίδια, ωστόσο όταν αντιλήφθηκε πως μαζί με αυτά είχε ρίξει και τα φάρμακά του μέσα στον κάδο, επιχείρησε να τα πιάσει με αποτέλεσμα την ώρα που έκλεισε το στόμιο, να εγκλωβιστεί και να μην μπορέσει να αντιδράσει.


IMG_20220516_125108

αλεξανδρουπολη834920


Το στοιχείο αυτό μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των αρχών συνεχίζει να παραμένει ένα υποθετικό σενάριο.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο 37χρονος αναζητούσε κάτι καθώς ο κάδος σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας του ανοίγει και κλείνει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία λειτουργίας του συγκεκριμένου κάδου, τα οποία υπάρχουν στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο διαδίκτυο κατά την είσοδο των απορριμάτων στον κάδο, η αρχική τους μάζα συμπιέζεται κατά 80%.

- Αυτόματη συμπίεση των απορριμμάτων τουλάχιστον κατά 80% της αρχικής τους μάζας, με αποτέλεσμα την αποθήκευση μεγαλύτερου όγκου απορριμμάτων έναντι των κοινών μηχανικών κάδων απορριμμάτων.

- Αυτόματο άνοιγμα της θύρας ρίψης των απορριμμάτων μέσω ανιχνευτών προσέγγισης (αισθητήρες), έτσι ώστε ο πολίτης να μην έρχεται σε επαφή με τον κάδο για το άνοιγμα της θύρας (υπάρξει επιπλέον ενδεικτικός φωτισμός του χώρου μπροστά από τη θυρίδα ρίψης των απορριμμάτων).

- Αυτόματη κένωση του ρομποτικού κάδου και αποκομιδή των απορριμμάτων μέσω εξωτερικού ηλεκτρονικού πίνακα με τα ήδη υπάρχοντα οχήματα αποκομιδής των Δήμων, με τρόπο γρήγορο και αθόρυβο.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντολή Μπάιντεν για την επιστροφή του αμερικανικού στρατού στη Σομαλία

Η λέξη που αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο νοσοκομείο

Οι σκανδιναβικές χώρες δίνουν «εγγυήσεις ασφαλείας» σε Σουηδία και Φινλανδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης