Με «οδηγό» το πόρισμα για την Τζωρτζίνα οι έρευνες για τη Μαλένα

Με «οδηγό» το πόρισμα για την Τζωρτζίνα οι έρευνες για τη Μαλένα

Οι Αρχές περιμένουν το πόρισμα Ράικου για να καταλήξουν στα αίτια θανάτου του ηλικίας 3,5 ετών κοριτσιού - Υπόνοιες ότι μετά τη χορήγηση ουσιών κάποιος της έφραξε την αναπνευστική οδό - Κοινές με την Τζωρτζίνα οι αλλοιώσεις στο ήπαρ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
pispirigkou_patra_art
Το πόρισμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την επεξεργασία που θα γίνει από την ομάδα του καθηγητή Νικόλαου Ράικου περιμένει η επιτροπή Καρακούκη - Καλόγρια για να λύσει το μυστήριο του θανάτου της Μαλένας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ερευνητική ομάδα έχει προχωρήσει τη διαδικασία και είναι θέμα ημερών να ολοκληρώσει και να στείλει την έκθεση της Αθήνας, αφού κάνει ταυτοποίηση και διασταύρωση όλων των στοιχείων.

Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο μηχανισμός θανάτου της Μαλένας και αν αυτός έχει σχέση με κάποιας μορφής δηλητηρίαση που υπέστη το 3,5 ετών κοριτσάκι. Μάλιστα, ένα νέο ενδεχόμενο που εξετάζουν οι ειδικοί είναι να υπήρξε συνδυαστικός μηχανισμός, δηλαδή να χορηγήθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες κάποια ουσία στο παιδί, όμως επειδή ήταν μικρή η ποσότητα, ένα... άγνωστο χέρι να πίεσε τη μύτη και το στόμα και να υποβοήθησε τον θάνατο. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα σημάδια που κατεγράφησαν στην ιατροδικαστική έκθεση της κυρίας Χριστίνας Τσάκωνα.

Τα δύο πορίσματα

Το πόρισμα Μπουζιάνη που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών κάνει λόγο για θανατηφόρα δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία. Η συγκεκριμένη έκθεση για την Τζωρτζίνα θα αξιολογηθεί παράλληλα με το πόρισμα της ομάδας Ράικου για την περίπτωση της Μαλένας, καθώς η πιθανότητα άμεσης συσχέτισης των δύο θανάτων είναι πολύ μεγάλη. Το κλειδί είναι οι κοινές αλλοιώσεις στο ήπαρ.

Και αυτό γιατί στην περίπτωση της Τζωρτζίνας βρέθηκαν αλλοιώσεις στη Ζώνη 1 -δηλαδή σε ένα σημείο του ήπατος-, ενώ στην περίπτωση της Μαλένας (σύμφωνα με το πόρισμα Τσάκωνα) εντοπίστηκαν στη Ζώνη 3 - δηλαδή και στις άλλες δύο Ζώνες 1-2. Και αυτό υποδεικνύει ότι ο χρόνος μέχρι να πεθάνει το 3,5 ετών κοριτσάκι ήταν πολύ μεγαλύτερος. Και η εκτίμηση για τη διάρκεια του χρόνου που χρειάστηκε για να πεθάνει ήταν περίπου μιάμιση ώρα. Κάτι που προκύπτει από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν δηλητηριώδεις ουσίες στις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς ο οργανισμός της πρόλαβε, όπως εκτιμούν, στα 80-90 λεπτά που μεσολάβησαν να τις μεταβολίσει.
patra_tria_koritsakia
Εκταφή στην Τζωρτζίνα

Κλείσιμο
Ιδιαίτερη σημασία στο πόρισμα Μπουζιάνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έχει η έμμεση αναφορά στο ζήτημα της εκταφής. Ο κ. Σωτήρης Μπουζιάνης, λένε οι πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», από την αρχή στρεφόταν σε αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα κάνει έμμεση αναφορά στην έκθεση που παρέδωσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών για να διαβιβαστεί στην 18η ανακρίτρια, ενώ όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, όταν κληθεί από την κυρία Χριστίνα Σαλάπα για κατάθεση θα θέσει το ζήτημα και προφορικά. Μια κίνηση η οποία θα καταρρίψει, όπως λένε, το επιχείρημα της κατηγορουμένης ότι οι γιατροί χορήγησαν την ουσία, καθώς με τη λήψη τριχών θα γίνει ποσοτικός έλεγχος και θα διαπιστωθεί αν είχε χορηγηθεί και πάλι κεταμίνη στο κοριτσάκι.

Άλλωστε, όπως λένε οι ίδιες πηγές, οι ιατροδικαστές θέλουν να εξαντλήσουν όλες τις εξετάσεις που μπορούν να γίνουν έτσι ώστε από τη μία να μην αφήσουν κανένα σκοτεινό σημείο στην υπόθεση και από την άλλη να καταφέρουν να αποδείξουν και επιστημονικά τη σκέψη τους.

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ διαθέτει το εξελιγμένο όργανο-μηχάνημα που ανιχνεύει τα πάντα, ακόμα και σε ίχνη από τρίχες, οστά έως και σε ιστούς. Στην περίπτωση των τοξικολογικών εξετάσεων της Μαλένας και την αναζήτηση της ουσίας που τη δηλητηρίασε, ακόμη κι αν δεν προκύψουν στοιχεία, οι ιατροδικαστές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εκταφή. Κάτι που συζητιέται πολύ έντονα και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εισηγηθούν στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές προκειμένου να κλειδώσουν επιστημονικά τις υποθέσεις αποκλείοντας και το παραμικρό κενό.

Την ίδια ώρα προχωρούν οι έρευνες της επιτροπής Καρακούκη - Καλόγρια για τα αίτια θανάτου της 6 μηνών Ιριδας. Με οδηγό το ματωμένο πανάκι του μωρού, η ειδική επιτροπή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών διενεργεί όλες τις εξετάσεις από την αρχή, σαν να μην υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις, για να συνθέσει τον μηχανισμό θανάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίαν συντόμως θα βρεθεί η άκρη του νήματος.

Την ίδια ώρα, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ οι αναλυτές χρησιμοποιούν τη λεγόμενη «συνδυαστική έρευνα» για να αποδείξουν την αλήθεια που όλοι αντιλαμβάνονται. Ότι δηλαδή τα τρία παιδιά έχουν δολοφονηθεί. Τρεις θάνατοι μέσα σε τρία χρόνια μόνο τυχαίοι δεν είναι, λένε.

Πλέον τα στοιχεία και τα δεδομένα της μιας υπόθεσης συμπληρώνουν ή εξηγούν θολά σημεία της άλλης και έτσι κομμάτι-κομμάτι το ψηφιδωτό του μυστηρίου της Πάτρας σχηματίζεται. Και όταν η μεγάλη εικόνα συμπληρωθεί, τότε θα φανεί αν η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορηθεί ότι δολοφόνησε και τα άλλα δύο κοριτσάκια της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης