Γιάννα Αγγελοπούλου: «Η πιο σημαντική μας αποστολή, να εμπνέουμε και να καθοδηγούμε τη νέα γενιά»

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Η πιο σημαντική μας αποστολή, να εμπνέουμε και να καθοδηγούμε τη νέα γενιά»

Ο «Θόλος» φιλοξένησε τη 17η απονομή βραβείων  του Junior Achievement Greece και μετατράπηκε σε έναν «προορισμό» για τον κόσμο του μέλλοντος, φτιαγμένο από τα χέρια των παιδιών - «Άκουσα τις ιδέες τους και "περπάτησα" μαζί τους στα πρώτα βήματα του project» είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021

gianna-aggelopoulou
Με νεανικές φωνές και όνειρα κατακλύστηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο «Θόλος», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην 17η απονομή των βραβείων του Junior Achievement Greece, για την καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση της χρονιάς.

Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια περιορισμών και αποκλειστικά διαδικτυακών εκδηλώσεων, μαθητές και μαθήτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας βρέθηκαν κάτω από την ίδια «στέγη» με τους μέντορές τους, ανθρώπους από τον κόσμο της πολιτικής, του επιχειρείν και των μέσων ενημέρωσης, που τους καθοδήγησαν στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Για να δείξει η μία ομάδα στην άλλη τη δουλειά της, να μοιραστούν τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, που ήταν μέντορας στο Λύκειο Θουρίας, περιηγήθηκε σε όλα τα περίπτερα, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τις ομάδες που είχαν προκριθεί στην τελική δεκάδα. Ένα μοναδικό ταξίδι, μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, στον κόσμο του μέλλοντος, της κυκλικής οικονομίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, των έξυπνων λύσεων που θα κάνουν τη ζωή όλων μας καλύτερη. Και όλα αυτά, με τα μάτια και από τα χέρια των παιδιών.

Απονομή Βραβείων  του Junior Achievement Greece


Κηρύσσοντας την έναρξη της διαδικασίας των βραβεύσεων η κυρία Αγγελοπούλου τόνισε ότι «δεν υπάρχει πιο σημαντική "δουλειά", πιο σημαντική "αποστολή" θα τολμούσα να πω, από το να εμπνέεις και να καθοδηγείς νέους ανθρώπους. Να τους βοηθάς στα πρώτα τους βήματα, στα πρώτα τους επιτεύγματα. Να απελευθερώσεις τη δύναμη δημιουργίας που έχουν μέσα τους, που είναι μια πηγή έμπνευσης για όλους μας».

Κλείσιμο
Μιλώντας για τη δική της εμπειρία, επισήμανε ότι «η ιδέα των μαθητών του Λυκείου Θουρίας να ανακυκλώνουν το κατακάθι του καφέ, δημιουργώντας διακοσμητικά, αλλά και χρηστικά αντικείμενα, ήταν ευφυής, πρωτότυπη και σύγχρονη. Συναφής με τον τρόπο ζωής που ακολουθούμε, τις συνήθειές μας, την ανάγκη να προστατέψουμε το περιβάλλον και να πετύχουμε μία βιώσιμη ανάπτυξη».

«Συζήτησα με τα παιδιά για το επιχειρηματικό μοντέλο που είχαν στο μυαλό τους, άκουσα τις ιδέες τους και, "περπάτησα" μαζί τους στα πρώτα βήματα του project. Τους επεσήμανα τη σημασία που έχει η ανάληψη των ευθυνών, η κατανομή των ρόλων, μιλήσαμε για την αξία του συντονισμού και της συνεργασίας στην επίλυση των προβλημάτων» εξήγησε η κυρία Αγγελοπούλου και προσέθεσε: «Τόνισα και τονίζω πάντα τη σημασία των εναλλακτικών σχεδίων. Πόσο κρίσιμη και χρήσιμη είναι η ικανότητα να μένει κανείς ψύχραιμος απέναντι σε όποιο πρόβλημα προκύψει, γιατί πάντα θα έρχονται προβλήματα, και πώς πρέπει να σκέφτεται ότι αυτό που έχασε προσωρινά, μπορεί να τον ωφελήσει σε βάθος χρόνου».

Αναφερόμενη στη σημασία του Junior Achievement Greece η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» υπογράμμισε πως «ανέδειξε το ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει η εκπαίδευση τώρα. Ότι χρειάζεται η σύνδεσή της με τις τάσεις και με τα "θέλω" της εποχής». «Μόνο έτσι θα ανοίξουμε νέους δρόμους, μόνο έτσι θα καμαρώσουμε τα παιδιά να τρέχουν στις λεωφόρους του σύγχρονου κόσμου, που εμείς οι μεγαλύτεροι δεν μπορούμε καν να φανταστούμε» σημείωσε και έκανε τη σύνδεση με τη φιλοσοφία που ακολούθησε η Επιτροπή, υποστηρίζοντας «δράσεις που θα μείνουν, γιατί μνημονεύουμε το παρελθόν προκειμένου να προετοιμάσουμε το μέλλον μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με νεκρή ηλικιωμένη από φωτιά στο Παλαιό Φάληρο - Συνελήφθη ο γιος της

Βουτιά θανάτου στη Μαγιόρκα: Τουρίστας πήδηξε από ύψος 25 μέτρων και σκοτώθηκε - Τον τραβούσε βίντεο η σύντροφός του

Ολοκληρώνεται το παζλ της δολοφονίας της Τζωρτζίνας - Οι μαρτυρίες που «καίνε» την Ρούλα Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης