Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παραγγελία για την παράδοση των ιατρικών φακέλων

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παραγγελία για την παράδοση των ιατρικών φακέλων

Κρατούν τον φάκελο στο Αστυνομικό Τμήμα της Τούμπας και καλούν την τεχνική σύμβουλο της οικογένειας να μεταβεί εκεί για να τον μελετήσει - Αντίγραφα θα λάβουν οι υπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη

dikastiko_thesaloniki
Εισαγγελική παραγγελία εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να δοθεί αντίγραφο του ιατρικού φακέλου για την υπόθεση θανάτου του 3χρονου κοριτσιού, στην τεχνική σύμβουλο της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου.

Θυμίζουμε ότι το άτυχο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 1 Μαΐου στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες νοσηλείας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και χωρίς ποτέ να υπάρξει ακριβής διάγνωση από τους γιατρούς.

Η αίτηση στον εισαγγελέα κατατέθηκε σήμερα από το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Διαλυνά που εκπροσωπεί την οικογένεια, καθώς από το αστυνομικό τμήμα της Τούμπας - Τριανδρίας που χειρίζεται την υπόθεση, είχαν αρνηθεί να δώσουν αντίγραφα του φακέλου στην τεχνική σύμβουλο της οικογένειας και στην ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση.

Οπως ανέφερε στο protothema.gr, ο δικηγόρος Νάσος Διαλυνάς, όταν ζητήθηκαν αντίγραφα του ιατρικού φακέλου από το αστυνομικό τμήμα, αρνήθηκαν να τα δώσουν τόσο στην τεχνική σύμβουλο όσο και στην ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση και τους ενημέρωσαν ότι μπορούν να μεταβούν έως το τμήμα και να κρατήσουν σημειώσεις για να συντάξουν τα πορίσματά τους. Κάτι που και εκ των πραγμάτων, όπως εξηγεί, θα ήταν αδύνατον, αφού ο ιατρικός φάκελος ξεπερνάει τις 100 σελίδες.

"Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε ζητήσαμε την εισαγγελική παραγγελία ώστε να μας επιδοθεί ο φάκελος για να τον εξετάσουμε, να δούμε αν υπάρχει ιατρικό λάθος, ποιο είναι αυτό και τι έχει έχει συμβεί με το παιδί", ανέφερε ο κ. Διαλυνάς.

Το αίτημα για την άμεση παράδοση αντίγραφου του ιατρικού φακέλου στην τεχνική σύμβουλο που όρισε η οικογένεια, έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα και όπως ανέφερε ο κ. Διαλυνάς, η εισαγγελική παραγγελία θα κοινοποιηθεί στην ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση προκειμένου να λάβει και η ίδια αντίγραφο.

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο κοριτσάκι είχε εισαχθεί τη Μεγάλη Τρίτη στο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό, ενώ λίγες ημέρες μετά, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Ύστερα από 12 μέρες νοσηλείας και καθώς η υγεία του δεν βελτιωνόταν, με τους γιατρούς να μην καταλήγουν σε ασφαλή ιατρική διάγνωση εξετάζοντας -σύμφωνα με το περιβάλλον της οικογένειας- ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki», το κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο στο «Ιπποκράτειο», όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 600 εκατ. ευρώ τα υπερέσοδα των εταιρειών ρεύματος - Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις

Πέταξαν κόκκινη μπογιά στον Ρώσο πρεσβευτή στη Βαρσοβία

Έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου για τις καταστροφές στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης