Θάνατος τρίχρονης στη Θεσσαλονίκη: Το παιδί λάμβανε αγωγή για τη νόσο Kawasaki, λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας

Θάνατος τρίχρονης στη Θεσσαλονίκη: Το παιδί λάμβανε αγωγή για τη νόσο Kawasaki, λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας

«Έχουμε αρκετό δρόμο για να βρούμε την αιτία θανάτου» λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, που ανέφερε ότι το παιδί ήταν υγιέστατο μέχρι να πάει στο νοσοκομείο – Ζητά τον ιατρικό φάκελο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

nosokomeio_diadromos
Συνεχίζεται το «θρίλερ» με τον θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, καθώς ακόμη δεν υπάρχουν απαντήσεις για τα αίτια που το παιδί έφυγε από τη ζωή μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Όπως ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης, η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας - ιατροδικαστής, Κατερίνα Αποστολίδου, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να δοθούν απαντήσεις καθώς τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων αναμένεται να βγουν τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι ο ιατρικός φάκελος της μικρής Κατερίνας που έφυγε τόσο άδικα την Κυριακή από τη ζωή, ακόμη δεν έχει παραδοθεί στην οικογένεια, όπως είπε η κυρία Αποστολίδου, κάτι που ελπίζουν ότι θα γίνει άμεσα καθώς κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να πέσει «φως» στην υπόθεση θανάτου.

«Από το πολύ σύντομο ιστορικό που έχουμε πάρει από την οικογένεια, φαίνονται τα συμπτώματα που ήδη γνωρίζουν όλοι, με πόνους στις αρθρώσεις, πόδι - χέρι, χαμηλός πυρετός, ένα εξάνθημα στην πορεία και μετά μια επιδείνωση», ανέφερε η κυρία Αποστολίδου, τονίζοντας ότι το παιδί μέχρι να πάει στο νοσοκομείο ήταν υγιέστατο.

Η οικογένεια ζητά τον ιατρικό φάκελο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Αυτό που, όπως είπε, θα βοηθήσει ιδιαίτερα, είναι να φτάσει ο ιατρικός φάκελος από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου καθώς θα υπάρχει εικόνα για τις εξετάσεις που έγιναν στο παιδί κατά τη διάρκεια των 11 ημερών που νοσηλεύτηκε.

«Το παιδί έφυγε χωρίς να διαγνωστεί τι έχει, ωστόσο δεν γνωρίζω τι είχαν κάνει οι γιατροί. Από την μητέρα ξέρω ότι λάμβανε αγωγή για τη νόσο Kawasaki. Ήταν μέσα στις παθήσεις που έθεσαν σε διερεύνηση. Επίσης, ξέρω ότι έγινε μια οστεομυελική βιοψία και αποκλείστηκε για κακοήθεια. Αυτό γίνεται κυρίως για λευχαιμία, αποκλείστηκε και ήταν αρνητική. Επιπλέον, έγινε αξονική προς το τέλος της νοσηλείας, χωρίς να γνωρίζω τι έδειξε», ανέφερε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο η αγωγή που λάμβανε η τρίχρονη να προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια, η κυρία Αποστολίδου ανέφερε: «Δεν ξέρουμε αν σχετίζεται, ποτέ πήρε την αγωγή, ποτέ είχε την επιδείνωση και δεν έχουμε τα χρονικά πλαίσια».

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Το παιδί λάμβανε αγωγή για τη νόσο Kawasaki


«Έχουμε αρκετό δρόμο για να βρούμε την αιτία θανάτου»

Κλείσιμο
Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας τόνισε ότι θα περιμένουν να βγουν τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν ζητηθεί και αφού ληφθεί και η κλινική εικόνα του παιδιού, αν δεν καταλήξουν σε αποτέλεσμα, θα ζητήσουν να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

«Η νεκροτομή δεν μας διαφώτισε. Υπήρχε εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, πολυέξοδος υγρών στην κοιλιά και στον θώρακα, αλλά αυτά τα ευρύτατα ήταν αναμενόμενα καθώς το παιδί είχε μπει σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Πιστεύω ότι έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας για να βρούμε την αιτία θάνατου», επισήμανε η κυρία Αποστολίδου.

Σημείωσε δε, ότι έχει ζητήσει να γίνουν και βιοχημικές εξετάσεις που είναι πιο εξειδικευμένες για αντισώματα, και για διάφορα ένζυμα για λοιμώξεις από μικρόβια. «Επειδή όμως το δείγμα είναι μεταθανάτιο, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι και τι θα μας δείξει», υπογράμμισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης