Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από drone δείχνει για πρώτη φορά τις μάχες μισθοφόρων της Wagner στο Ντονμπάς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από drone δείχνει για πρώτη φορά τις μάχες μισθοφόρων της Wagner στο Ντονμπάς

wagner_stratiwtis_art
Οι μισθοφόροι της ομάδας Wagner φαίνονται για πρώτη φορά σε βίντεο στην Ουκρανία να δίνουν μάχες «πόρτα-πόρτα» στο Ντονμπάς.

Συγκεκριμένα, drone τους κατέγραψε στη πόλη Ποπασνάγια, στην ανατολική Ουκρανία, να εμπλέκονται σε έντονες οδομαχίες με Ουκρανούς υπερασπιστές.

Διαβάστε επίσης: Τετελεσμένη θεωρεί τη διχοτόμηση της Ουκρανίας η Ρωσία - Απειλεί ΗΠΑ, Φινλανδία και Σουηδία

Στο βίντεο φαίνεται να εισβάλλουν σε ένα σπίτι και να πετούν χειροβομβίδες πριν τους αναγκάσουν να παραδοθούν. Τα πλάνα εμφανίστηκαν καθώς οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δήλωσαν χθες ότι οι ρωσικές δυνάμεις «αγωνίζονται να διασπάσουν τις άμυνες και να αναπτύξουν δυναμική» στη μάχη για το Ντονμπάς, η έκβαση της οποίας θεωρείται καθοριστική για τον συνολικό πόλεμο.

Κλείσιμο
Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε ότι οι Ρώσοι διοικητές φαίνεται να έχουν αποφασίσει να επιχειρήσουν να καταλάβουν τις πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Κραματόρσκ - βόρεια και δυτικά της Ποπασνάγια, αντίστοιχα - χρησιμοποιώντας δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Τα πλάνα από τους μισθοφόρους της Wagner εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο κανάλι Telegram του «Συνταγματάρχη Κασάντ» - ενός φιλορώσου μπλόγκερ με το όνομα Μπόρις Ρόζιν που εδρεύει στην Κριμαία και δημοσιεύει ενημερώσεις από την Ουκρανία σε ένα κοινό εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων.

Αναρτήθηκε εκ νέου από τον Ρομπ Λι, έναν αξιόπιστο αναλυτή από το τμήμα Πολεμικών Σπουδών του King's College, ο οποίος επανέλαβε τον ισχυρισμό του Ρόζιν ότι τα στρατεύματα είναι από το γκρουπ Wagner.

Ορισμένες από τις πιο έντονες μάχες διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην Ποπασνάγια και το Λύμαν, περίπου 35 μίλια βόρεια, καθώς οι Ρώσοι προσπαθούν να περικυκλώσουν τις πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ, που εκτείνονται στον ποταμό Ντόνετς.

Με τον τρόπο αυτό θα αποκόψουν τους Ουκρανούς υπερασπιστές από τις ενισχύσεις και θα καταστήσουν ευκολότερη την κατάληψη των πόλεων. Εάν πέσουν, θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήριο για να προωθηθούν δυτικότερα - προς το Σλονιάσκ και το Κραματόρσκ.



Ειδήσεις σήμερα:

Η «μεγάλη ληστεία» των Ρώσων στην Ουκρανία: Μετά τα σιτηρά και τα τρακτέρ, ο «χρυσός των Σκυθών»

Καιρός: Βελτιωμένος με άνοδο της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους - Πού θα βρέξει

Οι ΗΠΑ βοηθούν τους Ουκρανούς να σκοτώνουν Ρώσους στρατηγούς, σύμφωνα με τους New York Times
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης