Θάνατος τρίχρονης στο Ιπποκράτειο: «Το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο με 37 πυρετό κι έφτασε να έχει 42» ξεσπά η γιαγιά της

Θάνατος τρίχρονης στο Ιπποκράτειο: «Το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο με 37 πυρετό κι έφτασε να έχει 42» ξεσπά η γιαγιά της

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η κηδεία του κοριτσιού - «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη» λέει η γιαγιά του

nosokomeio_diadromos_art
Ξέσπασε η γιαγιά του τρίχρονου κοριτσιού που πέθανε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Mega και ζητώντας να μάθει την αιτία, η οποία επέφερε το μοιραίο για την εγγονή της.

Η μικρή Κατερίνα μπήκε στο νοσοκομείο με ένα πρήξιμο στον αστράγαλο και κατέληξε με ανακοπή καρδιάς. «Τίποτα δεν είχε. Μια απλή ίωση ήτανε και από την ίωση ήρθε ο θάνατος» τόνισε.

Τη Μεγάλη Τρίτη, οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Παπαγεωργίου με πρήξιμο στον αστράγαλο και ήπιο πυρετό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cjr1srz989l5)


«Εξετάστηκε από ορθοπεδικούς, δεν βρήκαν κάτι και μετά εισήχθη στην παιδιατρική για διερεύνηση», λέει η Κατερίνα Αποστολίδου, τεχνική σύμβουλος οικογένειας. Ο ορθοπεδικός δε διαπίστωσε οστική βλάβη με το πρήξιμο και τον πυρετό πάντως να μην υποχωρούν ενώ παρουσιάστηκε και εξάνθημα.

«Το πήγανε το παιδί, του βάλανε μια πεταλούδα στο χέρι και λένε αύριο θα του κάνουμε αξονική, την Μεγάλη Τετάρτη, πέρασε η Μεγάλη Τετάρτη πουθενά η αξονική. Πέρασε η Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και ήρθε η άλλη Παρασκευή να κάνουμε την αξονική», λέει η γιαγιά της.

Κλείσιμο
Έντεκα μέρες πέρασαν και σύμφωνα με την οικογένεια η αξονική έγινε μόλις την περασμένη Παρασκευή, η οποία έδειξε υγρό στον πνεύμονα. Στο διάστημα αυτό, οι γονείς ζητούσαν από τους γιατρούς μια πειστική διάγνωση.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια».

Το παιδί διασωληνώνεται και μεταφέρεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου κατέληξε μέσα σε 2,5 ώρες. «Το παιδί πήγε με 37 πυρετό στο νοσοκομείο και βρέθηκε να έχει 42 την Παρασκευή. Έλεγε ο πατέρας στη γιατρό “να πάρω το παιδί να υπογράψω για να το πάω σε ένα άλλο νοσοκομείο. Στην Αθήνα στο Παίδων”. Του απαντούσε “όχι, πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο”».

Ερευνούν αν υπάρχει σύνδεση με τον κορωνοϊό

Οι ιστοπαθολογικές της μικρής θα είναι το κλειδί για να αποφανθούν οι ιατροδικαστές από τι πέθανε η τρίχρονη.

«Θα γίνουν ιστοπαθολογικές για να επαληθευθεί ή να αποκλειστεί κι αυτό το σενάριο της αγγειίτιδας, κάτι που μπορεί να υπάρχει λόγω κορωνοϊού αλλά πρέπει να αποδειχθεί και να αποκλειστεί από τέτοιες εξετάσεις», λέει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Οι γιατροί του «Παπαγεωργίου» προσπάθησαν να δουν αν πρόκειται για σπάνια φλεγμονή των αρτηριών ή της νόσου Καβασάκι, και αν αυτή συνδέεται με τον κορωνοϊό που είχε περάσει το κορίτσι ένα μήνα πριν.

«Το παιδάκι είχε περάσει κορωνοϊό από 10 Μαρτίου. Είχε τελειώσει η υπόθεση με τον κορωνοϊό» πρόσθεσε η γιαγιά της.

Στο μεταξύ, σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η κηδεία του κοριτσιού.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Νέα αποδεικτικά στοιχεία για τον Γερμανό ύποπτο έχει η Πορτογαλία

«Σχίσμα» του Πάπα με τη Μόσχα - Αποκάλεσε τον Κύριλλο «παπαδοπαίδι του Πούτιν»

«Καλπάζουν» οι τιμές του αργού πετρελαίου μετά τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης