Κορωνοϊός - Τζανάκης: Πώς έφτασαν να είναι προστατευμένα 7 στα 10 παιδιά – Ο ρόλος του «50 +1»

Κορωνοϊός - Τζανάκης: Πώς έφτασαν να είναι προστατευμένα 7 στα 10 παιδιά – Ο ρόλος του «50 +1»

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να σταματήσει να είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία, ο καθηγητής Πνευμονολογίας απάντησε ότι δεν πρέπει ποτέ να χαλαρώνουν ταυτόχρονα δύο σοβαρά μέτρα, και πως κάτι τέτοιο μπορεί να εξεταστεί αφού διαπιστωθεί το αποτύπωμα της μειωμένης επιδημιολογικής επιτήρησης στα σχολεία

paidiass
Τους λόγους για τους οποίους το άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα γίνεται με «σχετική ασφάλεια», εξήγησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι λόγω της οδηγίας 50+1 για το κλείσιμο τμημάτων λόγω κορωνοϊού, ένα όριο μεγάλο, οι προσομοιώσεις της ομάδας του υπολογίζουν ότι έχουν μολυνθεί το προηγούμενο διάστημα ίσως και το 60% των μαθητών. Παράλληλα σύμφωνα με τον καθηγητή, πολλά παιδιά έχουν εμβολιαστεί και άλλα έχουν εμβολιαστεί και έχουν νοσήσει ταυτόχρονα και «επομένως, έχουμε μια υβριδική ανοσοπροστασία σε μεγάλη έκταση στα σχολεία και νομίζω ότι είμαστε σχετικά ασφαλείς».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjpx752yz7jd)

«Θα πρέπει να πούμε για τα σχολεία, ότι λόγω του ότι στην ουσία πήραμε το μέτρο να κλείνουν στο 50% και πάνω, στην ουσία αφήσαμε τα παιδιά να νοσήσουν, να μολυνθούν. Αυτό κάναμε. Είναι μια στρατηγική που από πλευράς δημόσιας υγείας μπορεί να συζητηθεί, αλλά δεν μπορείς να την πεις λάθος. Και αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στο 60% με 70% των παιδιών ανοσοπροστατευμένα, είτε γιατί εμβολιάστηκαν, είτε γιατί νόσησαν, είτε και για το συνδυασμό εμβολιασμού και νόσησης», εξήγησε ο καθηγητής.

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να σταματήσει να είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία, ο κ. Τζανάκης απάντησε ότι δεν πρέπει ποτέ να χαλαρώνουν ταυτόχρονα δύο σοβαρά μέτρα, και πως κάτι τέτοιο μπορεί να εξεταστεί αφού διαπιστωθεί το αποτύπωμα της μειωμένης επιδημιολογικής επιτήρησης στα σχολεία.

Κλείσιμο
Συνέστησε παράλληλα στους γονείς να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε έλεγχο με το παραμικρό σύμπτωμα που θα εμφανίσουν στο ανώτερο αναπνευστικό ή εάν έρθουν σε επαφή με κάποιο κρούσμα.

Ειδήσεις σήμερα

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέα μέτρα και τον Μάιο

Θρήνος στην Αιτωλοακαρνανία: «Έφυγε» ξαφνικά στον ύπνο του 4χρονο παιδάκι

Ο Έλον Μασκ θέλει να δεσμεύσει όσο το δυνατόν μικρότερο μέρος της περιουσίας του στην εξαγορά του Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης