Λάρισα: Πρατηριούχοι καυσίμων έπεσαν θύματα απατεώνων

Ο υποτιθέμενος έμπορος ισχυρίστηκε ότι είχε φέρει δέκα αυτοκίνητα, τα οποία ωστόσο «δεν είχαν σταγόνα καυσίμων» και ήθελε να τα εφοδιάσει με πετρέλαιο αξίας 500 ευρώ

Δυο ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων στη Λάρισα έβαλαν στο στόχαστρό τους οι ίδιοι -προφανώς- απατεώνες αλλά μόνο από τον ένα κατάφεραν να αποσπάσουν πολλές χιλιάδες ευρώ, παριστάνοντας γνωστούς επιχειρηματίες της περιοχής που εισάγουν αυτοκίνητα!

Κι αν στην πρώτη περίπτωση δεν κατάφεραν να πείσουν το υποψήφιο θύμα, στην δεύτερη ο 49χρονος πρατηριούχος πείστηκε ότι ο άγνωστος που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ήταν πράγματι ο ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων. Ο υποτιθέμενος έμπορος ισχυρίστηκε ότι είχε φέρει δέκα αυτοκίνητα, τα οποία ωστόσο «δεν είχαν σταγόνα καυσίμων» και ήθελε να τα εφοδιάσει με πετρέλαιο αξίας 500 ευρώ, ζητώντας από τον 49χρονο να πληρώσει μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του.

Έτσι, του ζήτησε τον αριθμό του λογαριασμού και στη συνέχεια του έστειλε sms που παρέπεμπε σε σύνδεσμο όμοιο με το περιβάλλον της τράπεζας. Την επόμενη ημέρα, ο δράστης τηλεφώνησε ξανά στον 49χρονο με το πρόσχημα ότι υπήρχε τεχνικό πρόβλημα και του ζήτησε τον αριθμό λογαριασμού σε άλλη τράπεζα. Όμως, όταν ο πρατηριούχος του έδωσε τα στοιχεία που ζήτησε, πήρε από τον λογαριασμό του 13.000 ευρώ! Και τις δυο υποθέσεις ερευνά η Ασφάλεια Λάρισας, που προσπαθεί να εξακριβώσει σε τίνος τον λογαριασμό κατατέθηκαν τα χρήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Σήμερα οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Νίκος Μουτσινάς για Αιδηψό: Δεν αρκεί να σοκαριστούμε, ας το αποδεχτούμε, έχουν γίνει λάθη

Συναγερμός στην ΕΕ για τα τρόφιμα: Προμήθειες 10 ημερών στη Γερμανία και το «Plan B» του Μακρόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr