Ευβοια: «Παίζαμε με τις γάτες, όπως παίζουν όλοι» είπε ο 30χρονος που κλώτσησε τη γάτα

Ευβοια: «Παίζαμε με τις γάτες, όπως παίζουν όλοι» είπε ο 30χρονος που κλώτσησε τη γάτα

Πώς έφτασε η Αστυνομία στα ίχνη του άνδρα - Πρόκειται για γνώριμο των Αρχών, καθώς είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά

typos-gata-3
«Παίζαμε με τις γάτες, όπως παίζουν όλοι». Αυτά ήταν τα λόγια του 30χρονου, αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθη από αστυνομικούς για κακοποίηση μίας γάτας σε ψαροταβέρνα της Αιδηψού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας που κλώτσησε και στη συνέχεια πέταξε το ζώο στη θάλασσα είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά ενώ η ταυτοποίησή του έγινε από ένα τατουάζ που είχε στο πόδι του. 

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μέσω του Facebook έκανε γνωστή τη σύλληψη του «νταή» 30χρονου. «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι.

Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε προς την θάλασσα ένα γατάκι. Η βία...

Posted by Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos on Monday, May 2, 2022
Πληροφορίες ότι εμπλέκεται αθλήτρια καράτε

Την ίδια ώρα φαίνεται να έχει προκύψει ακόμη ένα θέμα με πιθανή εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η είδηση προήλθε από ανάρτηση της σελίδας «Dog’s Voice» στο Instagram, μέσω της οποίας αναφέρονται τα εξής: «λυπούμαστε βαθιά γιατί η μία εκ των συμμετεχόντων είναι αθλήτρια και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε @hellaskarate, την οποία καλούμε να καταδικάσει δημόσια το περιστατικό».

Στη συνέχεια, η σελίδα αρχειοθέτησε τη συγκεκριμένη δημοσίευση, αναφέροντας: «δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε διαδικτυακό λιντσάρισμα προσώπων καθώς το μοναδικό μας ζητούμενο εδώ είναι η απονομή δικαιοσύνης και η τιμωρία του δράστη».

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής ομοσπονδίας, η οποία σε ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τον βασανισμό των ζώων και τονίζει πως «η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε για το περιστατικό στην Αιδηψό:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε αποτρόπαια πράξη, πόσω μάλλον μια πράξη ποινικά κολάσιμη, όπως ο βασανισμός ζώων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που συμπεριφέρονται άθλια σε ανυπεράσπιστα ζώα. Από εκεί και πέρα, η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας.

Η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΛΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να δράσει αποφασιστικά και με τη δέουσα αυστηρότητα, εφόσον προκύψει ο,τιδήποτε επιβαρυντικό για την αθλήτρια από την ελληνική δικαιοσύνη».

Κλείσιμο
anakoinwsh


Η συγκλονιστική υπόθεση ήρθε στο φως χάρη σε ένα βίντεο που άρχισε να κυκλοφορεί στα social media
.
 Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στα social media ο άντρας «πήγε μαζί με την παρέα του σε μία ψαροταβέρνα στην Αιδηψό που τη λένε «Στέλλα». Κορόιδευε το ζώο, έπαιζε με την πείνα του, γέλαγε που το κλώτσησε και το έριξε στην θάλασσα. Η παρέα του ακούγεται ξεκάθαρα στο βίντεο να χασκογελάει ενώ δεν ακούγεται κανένας να τον σταματάει, μάλιστα αποπειράται αμέσως μετά να κάνει ακριβώς το ίδιο και στην άλλη γατούλα».

Άντρας σε ψαροταβέρνα δελέασε με φαγητό γάτα και την κλώτσησε στη θάλασσα
Το βίντεο τις τελευταίες ώρες αναπαράχθηκε από φιλοζωικές ομάδες και σύμφωνα με αναφορές φέρεται να ενημερώθηκε και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού το βίντεο δημοσιεύθηκε στο προφίλ του δράστη ο οποίος θέλησε να μοιραστεί την φρικαλέα πράξη του και με τους ακολούθους του. Υπενθυμίζετα πως η κακοποίηση ζώου είναι κακούργημα και τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια ωστόσο ούτε αυτό φαίνεται να απέτρεψε  τον δράστη από το να πραγματοποιήσει την ανεκδιήγητη αυτή πράξη.

Παρενέβη ο Θεοδωρικάκος

Μετά το σάλο που ξέσπασε παρενέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα ζητώντας να βρεθεί ο δράστης. Όπως ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων.

«Σιγά που σκοτώσαμε το γατί ρε μ@@@»,  είπε ο ίδιος 

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο δράστης με ανάρτησή του στα social media δήλωσε μεταξύ άλλων χωρίς να έχει καταλάβει τι έκανε αλλά ούτε και να μετανιώνει πως  «σιγά που σκοτώσαμε το γατί ρε μ@@@», ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για την πράξη του. 

«Ένα συγγνώμη γι' αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία», λέει σε κάποια από το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες με ζώα σε μία προσπάθεια να πείσει ότι είναι φιλόζωος και όχι κακοποιητής ζώων όπως παρουσιάζεται στο βίντεο που ο ίδιος δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
«Ντράπηκε και η ντροπή»

Στο μεταξύ μέσα σε λίγες ώρες δημιουργήθηκε στο Twitter το χασταγκ #Αιδηψός με τους χρήστες να σχολιάζουν την κακοποιητική συμπεριφορά του απέναντι στο ανυπεράσπιστο ζώο, που πήγε να φάει από τα χέρια του.
Τι λέει στο protothema.gr η ιδιοκτήτρια της ψαροταβέρνας

Σοκαρισμένοι οι ιδιοκτήτες της οικογενειακής ταβέρνας «Στέλλα» στην Αιδηψό παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τα όσα συνέβησαν χθες το μεσημέρι στην επιχείρηση τους με την παρέα των νεαρών να καταγράφει σε βίντεο την κακοποίηση της αδέσποτης γάτας τους.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η σύζυγος του ιδιοκτήτη που αποδοκιμάζει την αποτρόπαια πράξη κανένας τους δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, καθώς χθες Κυριακή το μαγαζί εξυπηρέτησε πολλές παρέες: «Κάτω από το ντεκ με τα τραπέζια που έχουμε στήσει βρίσκεται η θάλασσα, ωστόσο τα νερά κινούνται ανάλογα, κάθε 12ώρες, όπως συμβαίνει με τα ρεύματα του Ευρίπου. Κρίμα γιατί το παιδί αυτό φαίνεται να έχει ζώα και να είναι και μέλος φιλοζωικής. Δεν μπορώ να γνωρίζω το μυαλό κάποιων ανθρώπων πόσο μικρό είναι. Το γατάκι είναι καλά στην υγεία του, αυτό έχει σημασία για εμάς. Επίσης θα πω πως κανένας μας δεν πήρε είδηση το παραμικρό. Δεν έπεσε στην αντίληψη μας γιατί δεν δημιούργησαν κάποιο σκηνικό. Πρέπει ο, τι κάνανε να έγινε μεταξύ τους. Δεν τους ξέρουμε και ούτε τους είχαμε ξαναδεί. Είμαστε σοκαρισμένοι και αποδοκιμάζουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη».

Καλά στην υγεία του το αδέσποτο που κακοποιήθηκε στην Αιδηψό, λέει η φιλοζωική της Εύβοιας

«Ο γατάκιας ειναι υγιής και μαζί με τους αγαπημένους του. Τα παιδιά από την ταβέρνα τον έχουν στο μαγαζί κ είναι 1 από τα πολλά γατάκια που φροντίζουν. Δυστυχώς δεν είδαν εχθές το περιστατικό. Παρόλα αυτά το γατάκι είναι καλά», αναφέρει σε ανάρτησή της η  φιλοζωική της Εύβοιας. 






Ειδήσεις σήμερα

Το ξαφνικό τέλος του μητροπολίτη Δράμας και ο αγώνας του κατά των αντιεμβολιαστών και «ψεκ»

Οι Ρώσοι λεηλάτησαν θησαυρούς των Ελλήνων και «χρυσό των Σκυθών» από μουσεία σε Μελιτόπολη - Μαριούπολη

Σοκαριστικό βίντεο: Άντρας σε ψαροταβέρνα δελέασε με φαγητό γάτα και την κλώτσησε στη θάλασσα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης