Κίνηση τώρα: Πού καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις

Κίνηση τώρα: Πού καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις

Μέχρι στιγμής, η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι ομαλή, ωστόσο σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται γύρω από την Κηφισιά και κατά μήκος της Παραλιακής

kinisi_kifisias_protothema_psigeio
Προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου καταγράφονται την Πρωτομαγιά, με την κίνηση να είναι αυξημένη στο κέντρο της Αθήνας λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τις πορείες, στην Παραλιακή λόγω ατυχήματος στην Ποσειδώνος, στο ύψος της Βουλιαγμένης ρεύμα προς Σούνιο, αλλά και βορειότερα προς την Κηφισιά. 

Πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν να φύγουν για το τριήμερο τςη Πρωτομαγιάς, οπότε τις βραδινές ώρες αναμένεται να υπάρξει μποτιλιάρισμα σε κεντρικές αρτηρίες με την επιστροφή εκδρομέων. 

Μέχρι στιγμής, πάντως, η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι ομαλή, ωστόσο σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται γύρω από την Κηφισιά και κατά μήκος της Παραλιακής. 

Δείτε live την κίνηση εδώ 

Ποιοι δρόμοι του κέντρου έκλεισαν 

Σε εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προχώρησε η ΕΛΑΣ λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 08.00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 06.00, μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς:

- Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
- Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
- Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.
- Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη έως την Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα Πρωτομαγιά 

Για 24 ώρες ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μετρό και τραμ.

Τα λεωφορεία της ΟΣΥ και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Ελάχιστα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεμένα θα παραμείνουν για 24 ώρες τα πλοία στα λιμάνια.

Ειδήσεις σήμερα

Ιταλικό μπλόκο σε 654 κιλά κοκαΐνης που προορίζονταν για τη Θεσσαλονίκη

Στα 713 ευρώ από σήμερα ο κατώτατος μισθός: Ποια επιδόματα συμπαρασύρει - Δείτε παραδείγματα

Κύκλωμα trafficking στα χέρια του νόμου - Οι ψεύτικες υποσχέσεις σε Ουκρανές και Ρωσίδες, η μαστροπεία κι οι συλλήψεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης