Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα Πρωτομαγιά - Πού θα γίνουν απεργιακές συγκεντρώσεις

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα Πρωτομαγιά - Πού θα γίνουν απεργιακές συγκεντρώσεις

Για 24 ώρες ακινητοποιημένα θα μείνουν μετρό και τραμ - Ελάχιστα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

mmm
Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί σήμερα το επιβατικό κοινό λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα για να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά.

Για 24 ώρες ακινητοποιημένα θα μείνουν μετρό και τραμ.

Τα λεωφορεία της ΟΣΥ και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Ελάχιστα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεμένα θα παραμείνουν για 24 ώρες τα πλοία στα λιμάνια.


Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις


Κλείσιμο
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ με αιχμή την ακρίβεια και τους μισθούς.


Με σύνθημα μια ρήση του Μπ. Μπρέχτ «..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..» τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στις 10.30 πμ στο Σύνταγμα.

Στις 10.30 έξω από το Εργατικό Κέντρο ,έχει προγραμματιστεί και η συγκέντρωση για την Eργατική Πρωτομαγιά 2022, στη Θεσσαλονίκη.

ΓΣΕΕ: Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι φετινή Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης και αγώνα δυστυχώς βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας σε δυσμενή θέση. Η Κυβέρνηση, με χρονοκαθυστέρηση ανακοίνωσε μία αύξηση του κατώτατου μισθού υποδεέστερη των αναγκών των φτωχών και ευάλωτων εργαζομένων. Μία αύξηση που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2021. Μία αύξηση για την οποία ο Πρωθυπουργός είχε προεκλογικά δεσμευθεί ότι θα είναι διπλάσια των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας (πάνω από 16%). Μία τέτοια αύξηση θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις απώλειες της αγοραστικής δύναμης τουλάχιστον των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.


Οι κοινωνικές συνέπειες αυτής της κυβερνητικής επιλογής, επιτρέπουν στην ακρίβεια να φτωχοποιήσει κοινωνικές ομάδες. Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών


ΑΔΕΔΥ. Την ώρα που η ακρίβεια εκτινάσσει τις τιμές των προϊόντων στα ύψη και ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 10% - τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ- η Κυβέρνηση δεν συζητά καν καμιά αύξηση για τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα, οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.


ΕΚΑ: Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Αθήνας στην ανακοίνωσή του αναφέρει : Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας, που απορρέουν από τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Η τεράστια ανθρωπιστική, οικονομική και ενεργειακή κρίση που προκαλεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναδεικνύουν τον αναντικατάστατο ρόλο των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά της, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της, να παλέψουν για την παγκόσμια ειρήνη.


ΠΑΜΕ: Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ- που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι “ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.


Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό - Κατέστρεψαν το αεροδρόμιο, λένε οι Ουκρανοί

ΑΑΔΕ: 30 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Ε1 - Χωρίς φόρο 3 στα 4 εκκαθαριστικά

Στην Ουκρανία η Αντζελίνα Τζολί - Συνομιλεί με κόσμο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης