Θεσσαλονίκη: Νέες διαμαρτυρίες κατά της παρουσίας αστυνομικών στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Νέες διαμαρτυρίες κατά της παρουσίας αστυνομικών στο ΑΠΘ

Διαμαρτυρίες προς τα ΜΑΤ από φοιτητικούς συλλόγους - «Δεν είναι δυνατόν να μη μπορούμε να πάμε στη σχολή μας» - Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζεται η ένταση έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών

IMG_20220429_125015
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις φοιτητών για την αστυνομική παρουσία εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από τις 11.00 το πρωί, μέλη φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο διοίκησης του πανεπιστημίου, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου και ζητώντας να αποχωρήσουν οι δυνάμεις της αστυνομίας που παραμένουν στο campus προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες για την μετατροπή της πρώην κατάληψης "Στέκι στο Βιολογικό" σε βιβλιοθήκη.

Στη συνέχεια τα άτομα έφτασαν απέναντι από τη Σχολή Θετικών Επιστημών όπου συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους, μπροστά από τον φραγμό της αστυνομίας.
Νέες διαμαρτυρίες κατά της παρουσίας αστυνομικών στο ΑΠΘ


Διαμαρτυρίες προς τα ΜΑΤ από φοιτητικούς συλλόγους - «Δεν είναι δυνατόν να μη μπορούμε να πάμε στη σχολή μας»

Λίγο πριν τις 13.00, μέλη Φοιτητικών Συλλόγων (Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων - Μηχανικών, ΤΕΦΦΑ, ΜΜΕ, Νομικής, ΣΟΦΕΘ, Ιατρικής και Κτηνιατρικής), συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στην Πολυτεχνική Σχολή και έφτασαν με πορεία έως τον δεύτερο φραγμό που έχουν στήσει τα ΜΑΤ, έξω από της Σχολή Γεωπονίας - Δασολογίας.

Τα άτομα που διαδηλώνουν ζήτησαν από τον επικεφαλής της αστυνομίας να τους επιτρέψουν να περάσουν για να φτάσουν στις σχολές τους, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες είναι πρόσχημα προκειμένου η αστυνομία να βρίσκεται στα πανεπιστήμια. «Δεν είναι φυσιολογικό να μη μπορούν οι φοιτητές να πάνε στη σχολή τους».

Όπως είπε στο protothema.gr το μέλος του δ.σ. Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού, Γιώργος Τσούγκαρης, «οι φοιτητές δεν είμαστε αντίθετοι στο κτίσιμο βιβλιοθήκης, καθώς όλα τα χρόνια με κινητοποιήσεις μας διεκδικούμε, όχι μόνο βιβλιοθήκες, αλλά μια σειρά από λύσεις σε προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στις σχολές μας. Ωστόσο, απαιτούμε να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς δεν έχουν καμία δουλειά στα πανεπιστήμια», τόνισε.
Κλείσιμο
Νέες διαμαρτυρίες κατά της παρουσίας αστυνομικών στο ΑΠΘ


Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη φάση των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως αύριο και ως εκ τούτου θα αποχωρήσουν από το πανεπιστήμιο οι αστυνομικές δυνάμεις.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν σοβαρά επεισόδια όταν ομάδα ατόμων που αντιδρούν στην μετατροπή της πρώην κατάληψης σε βιβλιοθήκη και την παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ, επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Προς την Οδησσό στρέφεται ο Πούτιν – 33 δισεκατομμύρια βοήθεια στέλνει ο Μπάιντεν στο Κίεβο

Άιρλαντ Μπάλντουιν: Το αλκοόλ, ο εθισμός στα χάπια και οι διατροφικές διαταραχές


Μάνος Δασκαλάκης: Στο φως η κατάθεσή του - Τι λέει για τους θανάτους των παιδιών και τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης