Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση φοιτητών κατά της αστυνομικής παρουσίας στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση φοιτητών κατά της αστυνομικής παρουσίας στο ΑΠΘ

Παρά τις όποιες αντιδράσεις, η Βιβλιοθήκη θα κατασκευαστεί και θα παραδοθεί στους φοιτητές, ανέφερε στο protothema.gr ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου

apth__1_
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων, μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται για δεύτερη εβδομάδα εντός του campus, προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες για την μετατροπή της πρώην κατάληψης "Στέκι στο Βιολογικό" σε βιβλιοθήκη.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Σαμπίνα Κουρίζη, μέλος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Ιστορικού και Αρχαιολογικού, η ανέγερση βιβλιοθήκης στο "Στέκι στο Βιολογικό" αποτελεί πρόφαση του Πρύτανη αλλά και της κυβέρνησης, καθώς στόχος είναι η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη για την αστυνομική παρουσία στα πανεπιστήμια.

ΑΠΘ - Νέα συγκέντρωση
Κλείσιμο


apth__3_
apth__2_


Παπαϊωάννου: Οι μειοψηφίες πρέπει να μάθουν να αποδέχονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας δημοκρατικά»

«Πρόκειται για μεγάλο έργο που θα ολοκληρωθεί μέσω ΕΣΠΑ» ανέφερε στο protothema.gr ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου τονίζοντας ότι παρά τις όποιες αντιδράσεις, η Βιβλιοθήκη θα κατασκευαστεί και θα παραδοθεί στους φοιτητές. «Θα τελειώσει η Βιβλιοθήκη, οι αποφάσεις της Συγκλήτου πρέπει να γίνουν σεβαστές, δεν μπορούμε να μην προστατέψουμε το αυτονόητο και να κάνουμε το παράλογο. Οι μειοψηφίες πρέπει να μάθουν να αποδέχονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας δημοκρατικά» είπε ο πρύτανης.

ΑΠΘ - Νέα συγκέντρωση


«Η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την οποία ήδη κάνουμε πράξη», σημείωσε σε ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με την κατασκευή νέας βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ. «Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σήμερα τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης στη σχολή θετικών επιστημών», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο διάβημα στην Άγκυρα για τις παραβιάσεις - Στο «ράφι» τα στρατιωτικά ΜΟΕ

«Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε»: Ανατριχιαστικοί διάλογοι στη ρωσική κρατική τηλεόραση για το σενάριο πυρηνικού πολέμου

Σκρέκας: Τη Δευτέρα θα θέσει η Ελλάδα στην ΕΕ το θέμα πληρωμής για το ρωσικό φυσικό αέριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης