Εύοσμος: «Ο 15χρονος Νίκος ήταν κολλητός με το παιδί που τον πυροβόλησε» λένε οι γείτονες - Η μοιραία καραμπίνα

Εύοσμος: «Ο 15χρονος Νίκος ήταν κολλητός με το παιδί που τον πυροβόλησε» λένε οι γείτονες - Η μοιραία καραμπίνα

Οι γείτονες μιλούν στο protothema.gr και περιγράφουν το περιστατικό που σόκαρε την περιοχή τους το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής - Ο 15χρονος που πυροβολήθηκε μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ με τους γιατρούς να δίνουν μάχη επί μιάμιση ώρα να τον κρατήσουν στη ζωή

spiti-thessaloniki-pyrovolismos-15xrono3
Aσύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, όταν 15χρονος δέχθηκε πυροβολισμό από συνομήλικο φίλο του, με αποτέλεσμα o πρώτος να χάσει τη ζωή του.

Τα δύο παιδιά, όπως λένε στο protothema.gr, γείτονες του 15χρονου που πυροβόλησε κατά λάθος τον φίλο του, ήταν κολλητοί φίλοι από το Δημοτικό και βρίσκονταν πολύ συχνά ο ένας στο σπίτι του άλλου καθώς έμεναν κοντά.

pyrovolismos-15xrono__1_
pyrovolismos-15xrono__2_
«Είδαμε το ασθενοφόρο να παίρνει το παιδί και αμέσως καταλάβαμε ότι κάτι κακό έγινε. Γνωρίζαμε και τα δύο παιδιά και ήταν οι καλύτεροι φίλοι. Το όπλο πιθανότατα να το είχε ο πατέρας του παιδιού στο σπίτι καθώς παλιά πήγαινε για κυνήγι, ωστόσο ποτέ δεν το είχε σε φανερό σημείο στο σπίτι, πόσο μάλλον να το δώσει στο παιδί», ανέφερε ζευγάρι στο protothema.gr, με τη γυναίκα να λέει ότι παλαιότερα ήταν η νταντά του παιδιού που πυροβόλησε τον 15χρονο.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο πριν από τις 13.00, βυθίζοντας στο πένθος τη Θεσσαλονίκη. Κάτοικοι του Ευόσμου που είδαν την αστυνομία και τα ασθενοφόρα να φτάνουν στο σπίτι, δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν την είδηση του θανάτου του 15χρονου.

«Οι γονείς ήταν στη δουλειά εκείνη την ώρα και τα παιδιά ήταν μόνα τους στο σπίτι. Ξέρουμε ότι ο 15χρονος Νίκος δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι. Το άλλο το παιδί είπε αρχικά ότι ήταν ατύχημα και ότι ότι το παιδί που κατέληξε έπεσε αναίσθητος επειδή χτύπησε το κεφάλι του στη γωνία τραπεζιού. Πιθανότατα επειδή φοβήθηκε», ανέφεραν οι γείτονες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο 15χρονος που πυροβολήθηκε μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με τους γιατρούς να δίνουν μάχη επί μιάμιση ώρα να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Ο 15χρονος που πυροβόλησε καθώς και ο πατέρας του συνελήφθησαν.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, «μεσημβρινές ώρες σήμερα (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός».

«Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικος του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος», καταλήγει η ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φόβοι για 20.000 νεκρούς στη Μαριούπολη – Φρικαλεότητες καταγγέλλει ο δήμαρχος

The First Lady: Οι σιδηρές κυρίες του Λευκού Οίκου

Αγωνία για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας σε όλο τον κόσμο - Τα πιο κοινά συμπτώματα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης