Δίκη Λιγνάδη: «Τον είδα στην Επίδαυρο με δύο νεαρούς το τριήμερο 24-26 Ιουλίου 2015» κατέθεσε μάρτυρας

Δίκη Λιγνάδη: «Τον είδα στην Επίδαυρο με δύο νεαρούς το τριήμερο 24-26 Ιουλίου 2015» κατέθεσε μάρτυρας

Φίλος του 25χρονου που κατήγγειλε τον ηθοποιό για βιασμό προσκόμισε έξι φωτογραφίες υποστηρίζοντας ότι προέρχονται από το επίμαχο ταξίδι - Ανέφερε ότι όταν ο καταγγέλλων του περιέγραψε τι συνέβη «έτρεμε ολόκληρος»

lignadis-arthro
Στην Επίδαυρο μαζί με δυο νεαρούς βρίσκονταν ο Δημήτρης Λιγνάδης το τριήμερο 24 – 26 Ιουλίου του 2015, όπως κατέθεσε σήμερα μάρτυρας - ηθοποιός στη δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος για βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα.

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα, στο ακροατήριο άλλος μάρτυρας, φίλος του 25χρονου άνδρα, ο οποίος είχε καταγγείλει το Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό του στην Επίδαυρο, προσκόμισε έξι φωτογραφίες, υποστηρίζοντας πως προέρχονται από το επίμαχο ταξίδι. Στη μία εξ’ αυτών απεικονίζονται ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός, ο μάρτυρας και ο 25χρονος σήμερα άνδρας που έχει καταγγείλει το σκηνοθέτη για βιασμό του. Η φωτογραφία αυτή, κατά τον μάρτυρα, τραβήχτηκε στις 24/07/2015 μετά την άφιξη και των τριών στο ξενοδοχείο της Επιδαύρου. Να σημειωθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται το συγκεκριμένο ταξίδι και υποστηρίζει ότι αυτό ποτέ δεν έγινε και πως ο ίδιος το επίμαχο χρονικό διάστημα βρίσκονταν στην Ιθάκη.

«Αρχικά είχα δει στα μέσα ότι οι ημερομηνίες που αναφέρονταν ήταν για τον Αύγουστο του 2015, εγώ ωστόσο θυμόμουν ότι τον είχα δει τον Ιούλιο του 2015, στην Επίδαυρο» είπε στην κατάθεσή του ο μάρτυρας ηθοποιός, ο οποίος πριν από ένα χρόνο περίπου είχε προσέλθει αυτοβούλως και κατέθεσε το γεγονός ενώπιον της ανακρίτριας αφού προηγουμένως είχε έρθει σε επαφή με την συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας Μαρία Κουρτέση. Συνεχίζοντας ο ίδιος μάρτυρας είπε στο ακροατήριο: «Έτσι, όταν έλεγαν για τον Αύγουστο το άφησα. Μετά ωστόσο όταν είδα στον Τύπο ότι ανασκεύασαν το συζήτησα με μία γνωστή μου, και μου είπε, αν σε ενδιαφέρει να πας, σε μία εκ των συνηγόρων, την κύρια Κουρτέση. Πήρα την κυρία Κουρτέση, της είπα τι είχα δει και μου είπε ότι είναι σημαντικό. Της ανέφερα ότι την περίοδο εκείνη του Ιουλίου του 2015, εκείνο το τριήμερο, είδα τον Λιγνάδη με δύο νεαρούς».

Πρόεδρος: Μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, είδατε κάποια πρόσωπα που συνόδευαν τον κ. Λιγνάδη στην Επίδαυρο;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τα άλλα άτομα που ήταν μαζί με τον κ. Λιγνάδη.

Πρόεδρος: Αυτό που άλλαξαν τις ημερομηνίες, δεν σας έκανε κάπως επιφυλακτικό; Πήγατε να καταθέσετε για άτομα που έχουν διορθώσει την ημερομηνία του συμβάντος, δεν ήσασταν επιφυλακτικός;

Μάρτυρας: Όχι, πήγα να καταθέσω κάτι που ήξερα. Επειδή έλεγαν ότι δεν υπήρξε κανείς στην Επίδαυρο εκείνη την περίοδο αν θυμάμαι καλά.

Πρόεδρος: Είναι δύο άτομα, άγνωστα σε εσάς, που έχουν διορθώσει την ημερομηνία, δεν σκεφτήκατε που να εμπλακώ τώρα;

Μάρτυρας: Πίστευα ότι μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Και εμένα εάν μου πείτε τις ημερομηνίες τώρα, δε θα τις θυμάμαι. Θυμήθηκα διότι ήταν οι ημερομηνίες της συγκεκριμένης παράστασης. Μάλιστα, η εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 29 Απριλίου. Τότε, αναμένεται να του υποβάλλουν ερωτήσεις οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης.

Έξι νέες φωτογραφίες

Πριν από την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα, είχε ολοκληρωθεί στο δικαστήριο η εξέταση του φίλου και συμμαθητή του 25χρονου άνδρα, που είχε μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Όπως κατέθεσε ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο ίδιος ο κατηγορούμενος και ο 25χρονος στις 24 Ιουλίου 2015 ταξίδεψαν όλοι μαζί στην Επίδαυρο. Προς ενίσχυση δε του ισχυρισμού του αυτού ο μάρτυρας προσκόμισε στο δικαστήριο έξι φωτογραφίες, υποστηρίζοντας πως προέρχονται από το επίμαχο ταξίδι. Στη μία εξ αυτών απεικονίζονται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο μάρτυρας και ο καταγγέλλοντας η οποία όπως είπε τραβήχτηκε στις 24/07/2015 μετά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο.

Υπεράσπιση: Τι ημερομηνία είναι οι φωτογραφίες και πως μπορείτε να το αποδείξετε ότι είναι αυτή την ημέρα;

Μάρτυρας: Λογικά από τις ιδιότητες από τον υπολογιστή.

Υπεράσπιση: Στην επομένη συνεδρίαση μπορείτε να μας φέρετε τα στοιχεία;

Μάρτυρας: Θα προσπαθήσω.

Υπεράσπιση: Πότε βρήκατε αυτές τις φωτογραφίες;

Μάρτυρας: Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

Υπεράσπιση: Δε σας ενδιαφέρει που θα βγουν οι φωτογραφίες στη δημοσιότητα;

Μάρτυρας: Πάμε παρακάτω…

Υπεράσπιση: Μέχρι τώρα λέγατε ότι ο Λιγνάδης δε σας άφηνε να βγάζετε φωτογραφίες.

Μάρτυρας: Να ανεβάζουμε.

Ερωτήσεις σχετικά με όσα συνέβησαν το βράδυ του καταγγελλόμενου βιασμού υπέβαλλε στον μάρτυρα και το δικαστήριο αλλά και η πολιτική αγωγή

Έδρα: Το βράδυ στη βεράντα του ξενοδοχείου, πόση ώρα μείνατε;

Μάρτυρας: Γύρω στα δέκα λεπτά.

Έδρα: Συζητούσατε κάτι με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Θυμάμαι απλά να κοιτάω την θέα, να είμαστε χαλαροί και να ξεκουραζόμαστε.

Έδρα: Χωρίς να σας πει κάτι ο κατηγορούμενος σηκώθηκε και έφυγε;

Μάρτυρας: Ναι.

Έδρα: Δεν θυμάστε να σας είπε κάτι αποτρεπτικό για να μην πάτε μέσα στο δωμάτιο;

Μάρτυρας: Αν ήταν να πάει για ύπνο θα έλεγε κάτι, μια καληνύχτα.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής προς τον ίδιο μάρτυρα

Πολιτική Αγωγή: Πηγαίνατε σπίτι του κατηγορούμενου, τι κάνατε εκεί;

Μάρτυρας: Καθόμασταν μιλάγαμε, βάζαμε ποτό, μιλούσαμε για τις προτιμήσεις μας στο ερωτικό κομμάτι...

Πολιτική Αγωγή: Εσείς ξεκινούσατε αυτές τις συζητήσεις;

Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος τις ξεκινούσε. Ρώταγε ποια είναι η αγαπημένη σου στάση, τι σου αρέσει, ποια είναι η προτίμηση σου.

Πολιτική Αγωγή: Και εσείς απαντούσατε στις ερωτήσεις αυτές;

Μάρτυρας: Στην αρχή όχι. Ήμουν και εγώ διστακτικός.

Κλείσιμο
Απαντώντας, τέλος, σε άλλες ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη είχε ακούσει τουλάχιστον μια φορά τον κατηγορούμενο να ζητεί από τον καταγγέλλοντα να «του κάνει σεξουαλικές πράξεις». Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας ανέφερε: «Μια φορά μπροστά μου του είχε ζητήσει να του κάνει στοματικό. Αυτή η πράξη δε έγινε τελικά μπροστά μου γιατί εκείνος (ο καταγγέλλων) αρνήθηκε. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν απλά ένας σκηνοθέτης στο θέατρο αλλά και σκηνοθέτης στη ζωή του».

Πολιτική Αγωγή: Έχετε δει άλλα ανήλικα άτομα στο σπίτι του, πέρα από τα άτομα που έχετε αναφέρει στην κατάθεσή σας;

Μάρτυρας: Ναι, δεν θυμάμαι ονόματα ήταν και κορίτσια, συνομήλικοί μου και πιο μικροί.

Πολιτική Αγωγή: Τον Ιανουάριο το '21 ξεκίνησε ένα μεγάλο σούσουρο στα ΜΜΕ για τον κατηγορούμενο. Το είχατε δει; Μιλήσατε τότε με κάποιον από εκείνη την παρέα του 2015;

Μάρτυρας: Ήρθε σε επαφή ο καταγγέλλων τότε μαζί μου. Βρεθήκαμε από κοντά και μου είπε τι συνέβη στην Επίδαυρο.

Πολιτική Αγωγή: Ήταν ψύχραιμος όταν σας έλεγε για το γεγονός;

Μάρτυρας: Έτρεμε ολόκληρος. Σοκαρίστηκα. Είδα τα μάτια του, τον πίστεψα. Δε θα έρχονταν κάποιος άκυρος να μου το πει αυτό. Ήρθε ένας άνθρωπος και μου είπε την ιστορία του. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο δε βγαίνεις έξω και να το φωνάζεις.




Ειδήσεις σήμερα:

Το ΣτΕ «παγώνει» τις οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο για 7 μήνες το χρόνο λόγω τουρισμού

Μήνυμα Μεντβεντσούκ σε Πούτιν και Ζελένσκι - «Να με ανταλλάξετε με τους υπερασπιστές της Μαριούπολης»

Le Monde για Πισπιρίγκου: Η Ελλάδα ξεσπαθώνει κατά της «Μήδειας της Πάτρας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης