Γερμανία: Αρνητές εμβολίων σχεδίαζαν την απαγωγή του υπουργού Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ

Γερμανία: Αρνητές εμβολίων σχεδίαζαν την απαγωγή του υπουργού Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ

Δεκάδες συλλήψεις μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης «United Patriots» - Τα μέλη είχαν συγκεντρώσει παράνομα όπλα και νάρκες - Ήθελαν να εξαπολύσουν και βομβιστικές επιθέσεις με στόχο την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος

germania-antiemvoliastes-arthro_2
Οργάνωση αρνητών του κορωνοϊού σχεδίαζε την απαγωγή του Γερμανού υπουργού Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και βομβιστικές επιθέσεις με στόχο την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Αλλά οι γερμανικές αρχές έδρασαν έγκαιρα και αποτελεσματικά πιάνοντας στον...ύπνο τους επίδοξους απαγωγείς του 59χρονου Σοσιαλδημοκράτη Λάουτερμπαχ.

Η αστυνομία του κρατιδίου Ρηνανίας - Παλατινάτο ανακοίνωσε ότι πέρασε σήμερα χειροπέδες σε μέλη της συγκεκριμένης ομάδας αρνητών της Covid.

Πρόκειται για μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης «United Patriots» («Ενωμένοι Πατριώτες»), που είχαν ενορχηστρώσει την «Επιχείρηση Klabautermann» (από το όνομα ενός προστάτη των ναυτικών) συγκεντρώνοντας παράνομα όπλα και νάρκες.

Συλλήψεις και κατασχέσεις ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελία του Κόμπλεντς

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Γενική Εισαγγελία του Κόμπλεντς ανακοίνωσε ότι, έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν εβδομάδες, συνελήφθησαν πέντε άτομα και κατασχέθηκαν ήδη δέκα Καλάσνικοφ, πιστόλια και νάρκες, ράβδοι χρυσού, ασημένια νομίσματα και 12.000 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Εκτός από την απαγωγή του Γερμανού υπουργού Υγείας, εκπρόσωποι της Εισαγγελίας και της αστυνομίας, δήλωσαν ότι, η οργάνωση των αρνητών εμβολίων σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις και άλλες πράξεις βίας, με στόχο την πολύωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία με τη σειρά της θα προκαλούσε συνθήκες εμφυλίου πολέμου και τελικά ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα.

Κλείσιμο
Ένα 24ωρο νωρίτερα, επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα σε 20 περιοχές στη χώρα, ανάμεσά τους στη Ρηνανία - Παλατινάτο, στη Βάδη - Βυρτεμβέργη, στο Βραδεμβούργο, στην Κάτω Σαξονία, στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, στη Σαξονία, στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και στη Θουριγγία. Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «ARD», οι αστυνομία έχει στο «μάτι» 12 υπόπτους ενώ έχει ήδη προχωρήσει στη σύλληψη πέντε ανδρών.

«Πολεμούν ενάντια στη δημοκρατία» λέει ο Λάουτερμπαχ

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, αφότου ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, είχε δεχθεί πολλές απειλές για τη ζωή του λόγω της στρατηγικής του για τον κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «Bild» εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το σχέδιο απαγωγής του.

«Για κάποιους αρνητές του κορωνοϊού, το θέμα δεν είναι τα εμβόλια ή τα μέτρα της πανδημίας. Πολεμούν ενάντια στη δημοκρατία. Αλλά δεν θα πετύχουν. Δεν θα επιτρέψω όλο αυτό να με εμποδίσει, αλλά θα συνεχίσω να υποστηρίζω τον γερμανικό λαό. Αυτό το παράδειγμα δείχνει όμως πόσο διχασμένη είναι η κοινωνία μας». Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι στόχος της πολιτικής του, παραμένει η υπέρβαση αυτού του διχασμού και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης».


Ειδήσεις σήμερα:

Η Μαριούπολη «ήταν, είναι και θα παραμείνει ουκρανική» λέει ο δήμαρχός της - Τέσσερις νεκροί άμαχοι στο Χάρκοβο


Πώς οι Ουκρανοί λένε ότι «παγίδευσαν» τη ρωσική ναυαρχίδα Moskva με drone και τη χτύπησαν με πυραύλους Neptune


Ο Έλον Μασκ δίνει 41 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει το Twitter - Τι θέλει να πετύχει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης