Πάτρα: Όταν μας κάλεσαν για την Ίριδα, ήταν ήδη αργά, λέει ο γιατρός που έκανε την ανάνηψη

Πάτρα: Όταν μας κάλεσαν για την Ίριδα, ήταν ήδη αργά, λέει ο γιατρός που έκανε την ανάνηψη

Ο γιατρός της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ που κλήθηκε για την έξι μηνών Ίριδα εξηγεί ότι έσπευσαν άμεσα στο σπίτι του μωρού – Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει ότι η Ίριδα, με βάση την ιατροδικαστή, κατέληξε στις 8:00-9:00 το πρωί

irida1
Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, με επιστήμονες και εισαγγελείς να θέλουν να ρίξουν φως στα αίτια που τα παιδιά κατέληξαν, μετά και τη σύλληψη και προφυλάκιση της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο γιατρός της κινητής ομάδας του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σπίτι την ημέρα που κατέληξε η  Ίριδα  υποστηρίζει ότι όταν ειδοποιήθηκαν ήταν ήδη αργά.

«Ήμασταν στο κέντρο της Πάτρας, δεν ήταν μακριά το σπίτι, δεν ήμασταν απασχολημένοι, ήμασταν διαθέσιμοι. Ήταν αργά, όπως αποδείχθηκε, φαινόταν κιόλας ότι ήταν αργά, αλλά εν πάση περιπτώσει έπρεπε να κάνουμε ό,τι έπρεπε, ό,τι μπορούσαμε» δήλωσε στον Alpha.

Όσοι επέβαιναν στο ασθενοφόρο δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να κάνουν ανάνηψη στο μωράκι. «Βέβαια, κάναμε και στο σημείο και στη διαδρομή», μέχρι που το παιδί έφτασε στο Καραμανδάνειο.

Τα ερωτήματα για την ώρα θανάτου της Ίριδας

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, άγνωστη παραμένει ακόμη η ώρα θανάτου του μωρού, ενώ έχουν προκύψει ερωτήματα και για την ώρα που κλήθηκε το ασθενοφόρο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την ιατροδικαστή, «η ώρα θανάτου ήταν απροσδιόριστη, περίπου στις 8:00-9:00 εικάζει».

Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, που εκείνη την ημέρα είχε κοιμηθεί στο σπίτι, λέει ότι το μωρό δεν έκλαιγε καθόλου εκείνο το βράδυ. Κάποια στιγμή, το μωρό έκλαψε στις 2:30 τα ξημερώματα που μπήκαν στο δωμάτιο για να κοιμηθεί η Τζωρτζίνα και στις 7:30, που η αδερφή της πήγε στην κούνια, έδωσε στο μωρό την πιπίλα και σταμάτησε.

Όσον αφορά στο πανάκι, που παρέδωσε αργότερα στις αρχές, υποστηρίζει ότι δεν το είχε δει όταν βρήκε το μωρό νεκρό, αλλά το βρήκαν όταν επέστρεψαν από το Καραμανδάνειο.

«Το πήρα και το έδωσα (στην αστυνομία). Δεν είχε αίμα, ήταν ένα καφέ ροζ υγρό. Η Ρούλα μου είπε να πάω το πανάκι. Γιατί να μου το πει, μπορούσε να το πετάξει» δήλωσε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το εάν ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν παρών, αυτή απάντησε καταφατικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj89vuctuyh5)




Ειδήσεις σήμερα:

Η Nokia διακόπτει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και απολύει 2.000 υπαλλήλους


Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου κατά της Covid στους 70-79


Ο Συκάρης κατέκτησε το Νταουλαγκίρι αλλά πέθανε - Το παιχνίδι της μοίρας και η νόσος των ορειβατών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης