Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τεράστια συγγνώμη «από τη δική μας Τζωρτζίνα» ζήτησε ο γιατρός της, Ανδρέας Ηλιάδης

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τεράστια συγγνώμη «από τη δική μας Τζωρτζίνα» ζήτησε ο γιατρός της, Ανδρέας Ηλιάδης

«Τα φτερά της αγκαλιάς μου δεν ήταν αρκετά για να την κρατήσουν κοντά μας» λέει στο protothema.gr ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας

tzortzina_giatros2
Ο Εντατικολόγος και Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος κούραρε την 9χρονη Τζωρτζίνα όσο αυτή νοσηλευόταν στο Ρίο, μίλησε στο protothema.gr, εμφανώς συγκινημένος για το θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Κάθε μέρα που περνάει οι σκέψεις του είναι στην Τζωρτζίνα, στη «δική μας την Τζωρτζίνα», όπως ο ίδιος λέει και νιώθει την ανάγκη να της ζητήσει δημόσια μια τεράστια συγγνώμη. Ήταν ο φύλακας «άγγελός» της, αλλά τα φτερά της αγκαλιάς του «δεν ήταν αρκετά για να την κρατήσουν κοντά μας», λέει στο protothema.gr και της υπόσχεται ότι «το κοινωνικό μας σύστημα θα γίνει καλύτερο».

«Θέλω να ζητήσω μια τεράστια συγγνώμη από την Τζωρτζίνα μας, τη δική μας Τζωρτζίνα και μόνο σε αυτή οφείλω την τεράστια συγγνώμη μου. Και για τα τρία παιδάκια η θλίψη μου είναι μεγάλη και υπόσχομαι ότι το κοινωνικό μας σύστημα θα βελτιωθεί, θα γίνουμε καλύτεροι. Τα φτερά της αγκαλιάς μου δεν ήταν αρκετά για να την κρατήσουν κοντά μας» λέει στο protothema.gr ο Ανδρέας Ηλιάδης που μαζί με την ομάδα του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ξεπέρασε τον εαυτό του στη μάχη που έδωσε για «τη δική του Τζωρτζίνα».

Το μεσημέρι της Παρασκευής, βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας, ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε πει στους δημοσιογράφους: «Η Τζωρτζίνα μας ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ότι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν αρκετή να αγκαλιάσει την Τζωρτζίνα».

iliadis_2


Ποιος είναι ο Ανδρέας Ηλιάδης

Στη μακρόχρονη πορεία και προσφορά του στον συνάνθρωπο έχει υπάρξει φύλακας άγγελος για αμέτρητα παιδιά.

Κλείσιμο
Σε μια από τις πολλές φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στη σελίδα του στο Facebook, τον βλέπουμε το 2015 σε μια σκηνή των προσφύγων, στη Συκαμιά Λέσβου, να φροντίζει ένα προσφυγόπουλο και να του χαμογελά τρυφερά. Όπως ο ίδιος θα πει αργότερα, «Από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου… το χαμόγελο ενός βρέφους στο ιατρείο των γιατρών της Αχαΐας στη Συκαμιά Λέσβου».

iliadis_1


Ο Ανδρέας Ηλιάδης κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο της Κύπρου, από όπου έφυγε στα 8 του χρόνια ως πρόσφυγας. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να σκεφτεί ότι, με την έναρξη του πολέμου στη Συρία που ανάγκασε αμέτρητες οικογένειες να καταφύγουν στη χώρα μας, το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να οργανώσει τους γιατρούς της Αχαΐας και να βρεθούν στο Λέσβο για να βοηθήσουν.

Στην πορεία βρέθηκε στη Θεσσαλόνικη για σπουδές και πλέον ζει στην Πάτρα, όπου προσφέρει καθημερινά το σπουδαίο έργο του. Μένει ξάγρυπνος, νύχτες ολόκληρες στο πλευρό των παιδιών που δίνουν μάχη για τη ζωή τους.


Ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το κελί της Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό

Άγρια δολοφονία στην Τήνο: 90χρονος σκότωσε τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας

«Η προτεραιότητά του είναι ο εαυτός του», λένε επιστήμονες που αναλύουν την τελευταία συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης