Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Λευτέρης Οικονόμου: Σύντομα θα ξέρουμε τις αιτίες θανάτου Ίριδας και Μαλένας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Λευτέρης Οικονόμου: Σύντομα θα ξέρουμε τις αιτίες θανάτου Ίριδας και Μαλένας

Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται, κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία, τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

patra-tragwdia-paidia15
«Σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών» δήλωσε ο  υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ο κ. Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τόνισε ότι στην «όλη υπόθεση κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχαν σημαντικά ερωτηματικά ως προς το θάνατο της μικρής Γεωργίας και, για το λόγο αυτό, δόθηκαν οι οδηγίες από την πολιτική ηγεσία και από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών».

Πρόσθεσε πως μέσα από την εξέταση μαρτύρων, κυρίως γιατρών και ιατροδικαστών, συγκεντρώθηκε τo προανακριτικό υλικό, «το οποίο οδηγούσε σε βάσιμες ενδείξεις ότι ο θάνατος της Γεωργίας πιθανότατα να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».

«Από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος και υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ιατροδικαστικής υπηρεσίας, άμεσα η υπόθεση οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, το οποίο, μέσα από μια γρήγορη, εμπεριστατωμένη και πλήρη προανάκριση, την οποία διενήργησε, έθεσε τα στοιχεία ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, εν προκειμένω της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε με ταχύτατο ρυθμό, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης της μητέρας και οδηγήθηκε στην κύρια ανάκριση, όπου πλέον επιλαμβάνεται ο ανακριτής», εξήγησε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας για την πορεία των ερευνών που οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αναφερόμενος στο θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι διενεργείται έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθεί πλήρως και ο θάνατος των άλλων παιδιών. Υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται, κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, μάλιστα, όταν γίνονται αντιληπτά τέτοιου είδους περιστατικά βίας εις βάρος ανηλίκων θα πρέπει να τα καταγγέλλουμε και να μη σιωπούμε.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για την ενεργειακή ακρίβεια: Πιέζει για ευρωπαϊκά μέτρα, ετοιμάζει εθνική παρέμβαση

Άγιος Παντελεήμονας: «Έβγαζαν κατσαρίδες από το στόμα» δηλώνει συγκλονισμένος ο πατέρας των τριών παιδιών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έξαλλος με τους κατασκόπους του ο Πούτιν, προφυλακίστηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης