Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από την αστυνομική διεύθυνση - Ζητούν απελευθέρωση των προσαχθέντων

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από την αστυνομική διεύθυνση - Ζητούν απελευθέρωση των προσαχθέντων

Η αστυνομία προχώρησε σε έντεκα προσαγωγές ατόμων, μεταξύ αυτών και του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» και μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Δημήτρη Μαβίδη, για τα επεισόδια στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

pame-arthrou34
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη εργατικών σωματείων του ΠΑΜΕ, ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων από τα επεισόδια που έγιναν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, η αστυνομία προχώρησε σε έντεκα προσαγωγές ατόμων, μεταξύ αυτών και του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» και μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Δημήτρη Μαβίδη, ενώ αυτή τη στιγμή στη ΓΑΔΘ παραμένουν οκτώ άτομα. Όπως καταγγέλλουν, οι προσαγωγές έγιναν αναίτια και απροκλητα ενώ ένας διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε στο πρόσωπο την ώρα της προσαγωγής του.

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από τη ΓΑΔΘ 2


Κλείσιμο
Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από τη ΓΑΔΘ 1


"Οι διαδηλωτές δέχτηκαν αναίτια και απροκλητη βάναυση επίθεση των δυνάμεων καταστολής με έναν να έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο για της πρώτες βοήθειες. Του έγιναν ράμματα στα χείλη καθώς δέχθηκε γροθιές και έχει αιματωμα στο κεφάλι", δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από τη ΓΑΔΘ 3


Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές από εργατικά σωματεία του ΠΑΜΕ και φοιτητικούς συλλόγους, στο πλαίσιο της διαδήλωσης που πραγματοποίησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, επιχείρησαν να μπουν στο λιμάνι προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη χρήση του λιμανιού για διακίνηση στρατιωτικού υλικού και της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην πόλη.

Οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες μπογιές στα βρετανικά στρατιωτικά οχήματα και στη συνέχεια οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων. Λίγα λεπτά αργότερα, προκειμένου η πορεία να μην φτάσει στο σημείο των συλλήψεων, δυνάμεις των ΜΑΤ έστησαν φραγμό και έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα.
pame-thessaloniki__6_
pame-thessaloniki__1_
pame-thessaloniki__2_


Σημειώνεται ότι αυτήν την ώρα, πλησίον του Αστυνομικού Μεγάρου έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ και δυνάμεις της αστυνομίας καθώς η διαμαρτυρία βρίσκεται σε εξέλιξη.

pame-thessaloniki__4_
pame-thessaloniki__3_


Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη και βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος της απεργιακής κινητοποίησης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟϊκό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό και με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Την επίθεση ακολούθησαν οι αδικαιολόγητες συλλήψεις 8 διαδηλωτών, ανάμεσά τους δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με το σοβαρό τραυματισμό τους ενός, ο οποίος και νοσηλεύεται, αλλά και ενός μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Ενώ ακόμα απαράδεκτη επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και μέλος της ΕΣΗΕΜΘ.

Η επιδίωξη της κυβέρνησης να περάσει “δια πυρός και σιδήρου” την πολιτική της κλιμακούμενης εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, με την καταστολή των δίκαιων κινητοποιήσεων, πρέπει να βρει απέναντί της την ευρύτερη λαϊκή καταδίκη.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση, η οποία φέρει την ακέραια ευθύνη για αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες, αίτημα που με έντονο διάβημα διαμαρτυρίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θ. Παφίλης προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων για την Τζωρτζίνα - Στο μικροσκόπιο οι αναζητήσεις της Πισπιρίγκου στο Διαδίκτυο

Ανοιχτό το σενάριο εγκληματικής ενέργειας για την πτώση τρανς γυναίκας στο Αιγάλεω - «Το μυαλό μας πάει παντού» λένε συγγενείς

«Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου»: Απαρηγόρητη για τον Μάνο η Ρούλα Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης