Ημαθία: «Θα φύγετε πεθαμένοι» φώναζαν οι ροπαλοφόροι στα επεισόδια με μαχαιρώματα σε αγώνα Γ’ Εθνικής

Ημαθία: «Θα φύγετε πεθαμένοι» φώναζαν οι ροπαλοφόροι στα επεισόδια με μαχαιρώματα σε αγώνα Γ’ Εθνικής

Στο νοσοκομείο τραυματισμένοι δύο παράγοντες της ΑΕ Λευκίμμης, υπάρχουν και άλλα άτομα που μαχαιρώθηκαν στα πόδια - Είχαν πάνω τους μαχαίρια, λάβες και περίστροφο - «Τους χτυπούσαν  με σιδερογροθιές»  καταγγέλλει στο protothema.gr  ο πρόεδρος της ΕΠΣ - Ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα ηλικίας 23-35 ετών

ποδοσφαιρο
«Οργανωμένη επίθεση από 50 άτομα με ρόπαλα και μαχαίρια», καταγγέλλει οργισμένος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας, περιγράφοντας στο protothema.gr, τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι παραμονής της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας και την ΑΕ Λευκίμμης, στην Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Βλαχόπουλο, «ροπαλοφόροι» εισέβαλαν μετά την λήξη της αναμέτρησης στην κερκίδα που κάθονταν  οι φίλαθλοι της Λευκίμμης και ξεκίνησαν να τους χτυπούν άγρια. Μάλιστα, πολλά από τα πενήντα άτομα έφεραν επάνω τους και μαχαίρια τα οποία δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν, όπως λέει. «Αυτά τα έκτροπα έγιναν βάση οργανωμένου σχεδίου και σημειώθηκαν με την ανοχή της αστυνομίας, η οποία έκανε στην άκρη με την αιτιολογία ότι είναι για το γήπεδο και όχι για τις εξέδρες», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο παράγοντες της ΑΕ Λευκίμμης οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και στη συνέχεια αποχώρησαν με δικιά τους πρωτοβουλία υπό τον φόβο νέας επίθεσης. «Από την Αλεξάνδρεια έως την Ηγουμενίτσα έφτασαν με την συνοδεία αστυνομίας», αναφέρει ο κ. Βλαχόπουλος, τονίζοντας ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που μαχαιρώθηκαν στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματός τους, ωστόσο φοβόντουσαν να πάνε στο νοσοκομείο.

IMG-535557182c9e982336399cac45af965e-V


«Θα φύγετε πεθαμένοι»

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός, ότι σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας, την ώρα της επίθεσης οι «ροπαλοφόροι» έλεγαν στα άτομα που χτυπούσαν: «μη φωνάζετε γιατί θα σας γα…με» και πως «θα φύγετε πεθαμένοι από εδώ».

Κλείσιμο
Μιλώντας για το πως ξεκίνησαν όλα, ο κ. Βλαχόπουλος κάνει σοβαρές καταγγελίες εναντίον του διαιτητή που σφύριζε στο ντέρμπι παραμονής της Γ’ Εθνικής. «Υπήρχε ένας διαιτητής που προφανώς μισεί το ποδόσφαιρο και είναι «υπερεστημένος». Από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό έβριζε χυδαία τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες της ΑΕ Λευκίμμης, έδωσε τρία πέναλτι και απέβαλε πέντε άτομα. Όταν το σκορ ήταν 1-1 έδωσε πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Λευκίμμης. Στο 98ο λεπτό έδωσε τρίτο πέναλντι υπέρ της γηπεδούχου ομάδας και λέει στους ποδοσφαιριστές ότι «και να το αποκρούσει ο τερματοφύλακας εγώ θα δώσω επανάληψη». Όταν ο προπονητής της Λευκίμμης πήγε στον διαιτητή και του είπε ότι το παιχνίδι έπρεπε να είχε λήξη, τότε εκείνος του απάντησε: πο…νας γιε πάρε κόκκινη που θα μου πεις εμένα πότε θα λήξει το παιχνίδι», αναφέρει ο κ. Βλαχόπουλος.

IMG-66892e431c86f28d6afd4106afbaa49c-V


Το χρονικό

Τις παραπάνω καταγγελίες της ΕΠΣ Κέρκυρας, επιβεβαιώνει και ο Γενικός Αρχηγός της ΑΕ Λευκίμμης, Αναστάσιος Γιώτης, ο οποίος περιγράφει στο protothema.gr τα όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο την Κυριακή. Όπως λέει, πριν ακόμα αρχίσει ο αγώνας υπήρχε μία προκλητικότητα από τους διαιτητές και, μάλιστα, όταν πήγε να παραδώσει τα δελτία, του είπαν ξεκάθαρα ότι «σήμερα θα χάσετε».

«Από την ώρα της σέντρας ο διαιτητής του αγώνα μιλούσε στους παίκτες της ομάδας και είπε σε δύο ποδοσφαιριστές ότι «εσείς έχετε ήδη κόκκινη κάρτα». Όταν ρώτησαν για να μάθουν το γιατί, ξεκίνησε να τους βρίζει χυδαία και μοίραζε συνέχεια κάρτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μόλις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ο διαιτητής έδωσε δεύτερο ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της γηπεδούχο ομάδας και ανέφερε στους παίκτες μας: Σας είπα ότι από εδώ μέσα δεν φεύγετε και ότι την επόμενη Κυριακή δεν θα έχετε ούτε έναν παίκτη γιατί ο Μακεδονικός πρέπει να πάρει πρωτάθλημα», αναφέρει ο κ. Γιώτης.

Ο ίδιος συνεχίζει κάνοντας σοβαρές καταγγελίες για την συμπεριφορά των διαιτητών η οποία προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του κόσμου, επισημαίνοντας ότι όλα έγιναν απροκάλυπτα και μπροστά σε δεκάδες άτομα οι οποίοι δεν πίστευαν όσα έβλεπαν και άκουγαν.

IMG-acc956d2a04e0693fd4876b01646d86a-V


«Επίθεση από μπράβους και οργανωμένους οπαδούς»

«Πριν την λήξη του αγώνα, στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, δεχθήκανε επίθεση από οργανωμένους και μπράβους, ο αντιπρόεδρος της ομάδας και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Είδα μία συμπλοκή, ένα μπούγιο από κόσμο που έπεσε επάνω στους δικούς μας, χτύπησαν με σιδερογροθιές το ένα μέλος του δ.σ. και ξάπλωσαν κάτω τον άλλο. Είχαν μαχαίρια και, όπως μου μετέφεραν, ένας από τους επιτιθέμενους είχε πίσω στην μέση του ένα περίστροφο», περιγράφει ο γενικός αρχηγός της ομάδας.

«Όταν οι φίλαθλοι της ομάδας μας πήγανε να τραβήξουν τα άτομα από τους δύο αιμόφυρτους παράγοντες που ήταν πεσμένοι κάτω, τότε αυτομάτως βγάλανε λάμες και μαχαίρια», συνεχίζει ο κ. Γιώτης, τονίζοντας ότι από τύχη δεν υπήρξαν περισσότεροι τραυματίες καθώς την κρίσιμη ώρα η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη κρότου λάμψης με αποτέλεσμα το πλήθος να διαλυθεί.

Ερωτηθείς σχετικά για το ποια ήταν αυτά τα άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση, αναφέρει ότι πρόκειται για μπράβους και φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας.

Σημειώνεται ότι, στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας υποβλήθηκαν εγκλήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για τα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν συνολικά πέντε άτομα (23 έως 35 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα, συνδεόμενα με τον αθλητικό Νόμο.

IMG-7daef5c35b5fa3753d050b5eb1df59a8-V
IMG-f08abb021b72c6aec57cf6b0f406dc90-V


Η επιστολή στον υπουργό

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, η ΕΠΣ Κέρκυρας κάνει λόγο για "ντου" από ροπαλοφόρους και μαχαιρώματα στην κερκίδα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
1.Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη
2.Αρχηγό ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
3.Γραφείο Προέδρου ΕΠΟ
4.Αγωνιστικό Τμήμα Γ Εθνικής ΕΠΟ
Θέμα: Γεγονότα ποδοσφαιρικού αγώνα Γ εθνικής , Μ .ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ -ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Αξιότιμε, Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας, για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες Κυριακή 3.04.2022 στον ποδοσφαιρικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Κατηγορίας, μεταξύ των σωματείων Μ .ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ -ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ, με την ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα του ΑΤ Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νομού, δυο διοικητικοί παράγοντες του σωματείου ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ και παρακαλούμε να διερευνήσετε για τυχόν ευθύνες των σοβαρών τραυματισμών των συγκεκριμένων κυρίων.

Επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι προς το τέλος περίπου του αγώνα, ομάδα ροπαλοφόρων της γηπεδούχου ομάδας ( Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ) εισήλθε στο τμήμα της κερκίδας όπου καθόταν οι οπαδοί της ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ, και υπήρξαν συμπλοκές σώμα με σώμα καθώς και μαχαιρώματα από αυτούς τους ροπαλοφόρους με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν τον χώρο.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για τέτοιου είδους γεγονότα και επειδή το Ελληνικό Ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλους νεκρούς, σας παρακαλούμε θερμά να διερευνήσετε για την βασιμότητα των θλιβερών αυτών γεγονότων και να μας ενημερώσετε.

Ευχαριστούμε θερμά».

Μήνυση στον διαιτητή από την ΑΕ Λευκίμμης

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και αλλοίωση αποτελέσματος κατέθεσε κατά του διαιτητή Κώστα Σιδηρόπουλο που διεύθυνε την αναμέτρηση με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας η ΑΕ Λευκίμμης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ομάδος από την Κέρκυρα, «από το πρώτο λεπτό ο διαιτητής έδειξε τις προθέσεις του όταν σε ένα απλό φάουλ του ποδοσφαιριστή μας Κωστακίωτη έδειξε κίτρινη κάρτα και όταν ο παίκτης μας Χ. Γαστεράτος του διαμαρτυρήθηκε δέχθηκε και ο ίδιος κίτρινη κάρτα. Κατά την διάρκεια του αγώνα έβριζε ο εν λόγω διαιτητής τις οικογένειες και τις μανάδες των ποδοσφαιριστών μας,τους απείλησε ότι μόνο με ήττα θα φύγουν από το γήπεδο. Έδωσε τρία ανύπαρκτα πέναλτι στην γηπεδούχο ομάδα που μόνο διαιτητής που εκτελεί εντολές τα σφυρίζει, απέβαλλε τέσσερις ποδοσφαιριστές μας και τον προπονητή μας, έδειξε 7 κάρτες και το αποκορύφωμα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων [97] σφυρίζοντας το τρίτο κατά σειρά πέναλτι απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές μας έλεγε ότι εάν ο τερματοφύλακας μας αποκρούσει το πέναλτι αυτό όπως έγινε και με το δεύτερο- θα διατάξει επανάληψη».

Στη συνέχεια τονίζει η ΑΕ Λευκίμμης ότι υποβλήθηκε η μήνυση κατά του διαιτητή και συνελήφθη κατά την αυτόφωρη Διαδικασία, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αλεξάνδρειας όπου με εντολή της κ. Εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερος στις 3.20 το πρωί.

«Κατά αυτόν τον τρόπο οδηγούμαστε σε υποβιβασμό εξαιτίας των μεθοδεύσεων τρίτων που αυτό είχαν σαν στόχο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση από τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας

Με έκπληξη σήμερα (Δευτέρα 4-4-2022) πληροφορηθήκαμε για την ανάρτηση στον ηλεκτρονικό τύπο «καταγγελίας από ανθρώπους» της Α.Ε. Λευκίμμης για υποτιθέμενα επεισόδια (;) μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα μας στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προστασία του ονόματος του σωματείου μας, σας αναφέρουμε ότι ως γηπεδούχοι τους παρείχαμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία όπως αναγνώρισε - και μας το δήλωσαν - το σύνολο της αποστολής της ομάδας τους. Οι δε παράγοντες της Λευκίμμης και μετά το τέλος του αγώνα δήλωναν ότι δεν είχαν κανένα παράπονο από την ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου.
Τα όσα καταγγέλλονται από τους παράγοντες της Λευκίμμης σε αθλητικά sites σχετικά με επίθεση σε βάρος τους με λοστούς και μαχαίρια από το σωματείο μας κατά την μεταξύ μας αθλητική αναμέτρηση της Κυριακής 3-4-2022, αυτά είναι παντελώς ψευδή αβάσιμα και αναπόδεικτα.

Ως γηπεδούχοι ακολουθήσαμε πιστά και εφαρμόσαμε σε κάθε περίπτωση τις οδηγίες - εντολές της Αστυνομίας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε όλη δε την διάρκειά του υπήρχε στο στάδιο ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία και έκανε το καθήκον της στο έπακρο. Μάλιστα, γνωρίζοντας ότι στο γήπεδο θα υπήρχαν και φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας που θα έρχονταν από την Κέρκυρα, με υπόδειξη της αστυνομίας τους παραχωρήθηκε η αριστερή πλευρά της κερκίδας δίπλα από τις θέσεις των επισήμων. Οι φίλαθλοι-οπαδοί της ομάδας μας τοποθετήθηκαν στη δεξιά πλευρά, ώστε να υπάρχει απόσταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και στο κέντρο της κερκίδας η πρόβλεψη της αστυνομίας αφορούσε την τοποθέτηση των επισήμων (σκεπαστή κερκίδα) και των ουδέτερων φιλάθλων από την περιοχή που προσήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν τον αγώνα λόγω του ενδιαφέροντος αλλά και της βαθμολογικής του κρισιμότητας.
Τα όποια μεμονωμένα επεισόδια δημιουργήθηκαν ουσιαστικά από φιλάθλους της Λευκίμμης -μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ από την ομάδας μας - οι οποίοι πετώντας μπουκάλια και εξυβρίζοντας χυδαία, προκαλούσαν συνεχώς τους ουδέτερους - κατ’ ουσία - φιλάθλους που βρίσκονταν στο μέσον της κερκίδας όπως προαναφέρθηκε.

ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΣΌΔΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ή ΕΜΠΛΟΚΗ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι ποδοσφαιριστές της Λευκίμμης από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης επέδειξαν εριστική συμπεριφορά, προκαλώντας και εξυβρίζοντας τόσο τους ποδοσφαιριστές μας όσο και τον διαιτητή.

Το παιχνίδι ήταν αγωνιστικός μονόλογος της ομάδας μας, με πάνω από 70% στην κατοχή της μπάλας, με πολλές ευκαιρίες – μεταξύ των οποίων και 3 δοκάρια και από τύχη το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Για την προκλητική τους συμπεριφορά (ποδοσφαιριστών και παραγόντων) ο διαιτητής αναγκάστηκε να προβεί στη χρήση αρκετών καρτών. Από αυτές, τρείς κόκκινες κάρτες τους δόθηκαν στον πάγκο γιατί επιτέθηκαν στον διαιτητή χειροδικώντας και για εξύβριση του ενός βοηθού (επόπτη) και μια για αντιαθλητικό παιχνίδι (2 κίτρινες) .

Αισθανόμαστε και δηλώνουμε περήφανοι γιατί η ομάδα μας το παιχνίδι αυτό το κέρδισε στο γήπεδο.

Όσο δε αναφορικά με την προσπάθεια από την πλευρά της Λευκίμμης για διόγκωση του θέματος, αφού ενεπλάκησαν με δηλώσεις - καταγγελίες βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από την περιφέρεια της Κέρκυρας, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στο γήπεδο για να έχουν εικόνα των γεγονότων, θα τους παρακαλούσαμε να απευθυνθούν και να ρωτήσουν τον συνάδελφο τους βουλευτή Ημαθίας κύριο Μπαρτζώκα Αναστάσιο που ήταν παρών και παρακολούθησε την ποδοσφαιρική αναμέτρηση των δύο σωματείων .

Τέλος δηλώνουμε ότι το σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» επιφυλάσσεται για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής.

Ειδήσεις σήμερα

«Η συμβίωση με τον ιό δεν θα είναι εύκολη», λέει ο Πρασσάς - Τι θα γίνει με την 4η δόση

Έφτασε στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου - Γιατί είναι «κόκκινο πανί» στις φυλακές, θα προαυλίζεται μόνη

Η «μουντή» καλημέρα στο συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τις φρικαλεότητες στη Μπούτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης