ΤΑΤΟΪ Club: Αναλαμβάνει την αποκατάσταση του δασικού πλούτου στην Βαρυμπόμπη

ΤΑΤΟΪ Club: Αναλαμβάνει την αποκατάσταση του δασικού πλούτου στην Βαρυμπόμπη

Το έργο της αναδάσωσης, με προϋπολογισμό ύψους 1.000.000€, θα οδηγήσει στην αναγέννηση 76.350 τ.μ. δάσους μέσω της φύτευσης 1.081 δέντρων και 9.873 μεγάλων θάμνων

Reforestation
Το ΤΑΤΟΪ Club ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη εργασιών με σκοπό την αναδάσωση και την αποκατάσταση της παρόδιας βλάστησης στη δυτική πλευρά της οδού Ερυθραίας, στη Βαρυμπόμπη, σε συνεργασία με το Δήμο Αχαρνών και στο κτήμα Τατοΐου με το Δήμο Διονύσου.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή της Βαρυμπόμπης, το κτήμα Τατοΐου και τον Δήμο Διονύσου τον Αύγουστο του 2021, καταστρέφοντας 67.470 στρέμματα δασικής έκτασης (Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), το TATOΪ Club ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τις Δημοτικές Αρχές, το Δασαρχείο και την Πολιτεία ότι επιθυμεί να διαθέσει τα απαραίτητα μέσα και πόρους για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της παρόδιας βλάστησης καθ’ όλο το μήκος της οδού Ερυθραίας.

Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι η συντόμευση του χρόνου αποκατάστασης του φυσικού κάλλους στον άξονα πρόσβασης στην περιοχή και η δημιουργία αποτελεσματικής αντιπυρικής ζώνης προστασίας του αστικού περιβάλλοντος, δυτικά της οδού Ερυθραίας.

BRING LIFE BACK | Varibobi Reforestation Teaser Video


Η πρωτοβουλία αυτή εντάχθηκε στις διαδικασίες παροχής δωρεάς από ιδιώτες που θεσπίστηκε από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την πυρκαγιά, και υποβλήθηκε σχετική πρόταση δωρεάς ύψους 1.000.000€. Το ποσό θα συγκεντρωθεί με τη συνδρομή και την εγγύηση του κυρίου Ι. Μυτιληναίου, καθώς και με την στήριξη των Μελών του ΤΑΤΟΪ Club.

Κλείσιμο
Για την υλοποίηση της αναδάσωσης έχει πραγματοποιηθεί εκτενής μελέτη για την χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής και τις σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές αναδάσωσης, ώστε να επιλεχθούν τα κατάλληλα φυτικά είδη, που όχι μόνο θα ξαναδώσουν ζωή στο δάσος, αλλά θα το προστατέψουν και σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

Μεταξύ άλλων θα χρησιμοποιηθούν πλατύφυλλα αυτοφυή είδη, που θα ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα και τη στρατηγική ελέγχου πυρκαγιών, και θα συμβάλλουν παράλληλα στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών. Θα φυτευτούν 1.081 δέντρα και 9.873 μεγάλοι θάμνοι, επαναφέροντας τη ζωή σε 76.350 τ.μ. έκτασης.

Η μελέτη έχει πραγματοποιηθεί από ομάδα ειδικών επιστημόνων με επικεφαλής την βραβευμένη διεθνώς αρχιτέκτονα τοπίου, Έλλη Παγκάλου, υπεύθυνη για τον σχεδιασμό των κήπων του Club.

Ομάδα Έρευνας και Σχεδιασμού

Ελένη Σπυροπούλου, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος-Αρχιτέκτων τοπίου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Άντρεα Πηλαβάκη, Αρχιτέκτων, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Στάθης Ζιμπουνούμης, Αρχιτέκτων, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Harry Rimer, Ανθρωπολόγος, Environment and Evolution Stanford University
Γιάννης Στράγκας, Γωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δανάη Ιωάννου, Ανθοκόμος-Αρχιτέκτων τοπίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Claire Stamati, Γραφίστας

Σύμβουλοι

Γιώργος Νικολακόπουλος, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ιωάννης Μαρσέλλος, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις σήμερα:

«Φύλλο και φτερό» παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι που διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα - Δείτε βίντεο

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Να προετοιμαστούμε για παρατεταμένη αστάθεια

«Όχι» Κούγια στην υπεράσπιση Πισπιρίγκου- Εξηγεί τους λόγους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης