Απόψε η «Συναυλία ειρήνης»: Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος και τα μηνύματα της διοργάνωσης

Απόψε η «Συναυλία ειρήνης»: Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος και τα μηνύματα της διοργάνωσης

Εξομοιώνουν τον θύτη με τα θύματα, υποστηρίζει η ΝΔ - Σημαντική πρωτοβουλία, λέει ο Τσίπρας

synaylia_eirhnhs
Αντικείμενο «πολεμικής» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε η «Συναυλία Ειρήνης» που διοργανώνεται σήμερα από την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη για Όλους», στις 8 το απόγευμα, στα Προπύλαια. Στη διοργάνωση μετέχει πλειάδα σημαντικών καλλιτεχνών της χώρας, ενώ στόχος αποτελεί η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν, σύμφωνα με τους διοργανωτές «για την αγορά αντιβιοτικών και εξειδικευμένου ιατροφαρμακευτικού υλικού».

Η σημερινή μουσική διαμαρτυρία, ωστόσο, η οποία ξεκίνησε αρχικά από τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη για όλους» στις 4 Μαρτίου, αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αναφορικά με τα μηνύματα, αλλά και την κάλυψη του κόστους της διοργάνωσης. Στο ενδιάμεσο, την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία έχουν εκφράσει δημόσια με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το τηλέφωνο της Φωτίου

Τις πρώτες αντιδράσεις αναφορικά με το επίδικο της «Συναυλίας Ειρήνης» προκάλεσε η παρουσία περιορισμένων συμβόλων και συνθημάτων αναφορικά με τη ρητή καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στην αφίσα της σχετικής διοργάνωσης, όπως επισημάνθηκε από χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας κύμα σχολίων.

Στη συνέχεια, αιχμή του δόρατος αποτέλεσε ο οργανωτικός βραχίονας της συναυλίας, καθώς ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός ανέφερε ότι ο τηλεφωνικός αριθμός της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανούς Φωτίου αντιστοιχεί στην τηλεφωνική γραμμή των διοργανωτών.

Απαντώντας στον επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, με διευκρινιστική δήλωσή της η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι βρίσκεται «σε σύγχυση για μια ακόμα φορά» και πως «επιτίθεται στη συναυλία για την Ειρήνη και κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/3 στα Προπύλαια με πλήθος καλλιτεχνών».

«Με εγκαλεί δε προσωπικά ότι διέθεσα τηλεφωνική μου γραμμή στην «Αλληλεγγύη για Όλους» αναφέρει η κ. Φωτίου, προσθέτοντας πως «πληροφορούμε λοιπόν τη ΝΔ ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαθέτουν μέρος του μισθού τους και τις τηλεφωνικές τους γραμμές για να ενισχύσουν δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης». Και καταλήγει: «Είμαστε περήφανοι για αυτό. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από τη ΝΔ. Κι αυτό δεν περιμένουμε να το καταλάβει».

ΝΔ: Εξομοιώνουν τον θύτη με τα θύματα

«Η κ. Φωτίου και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι στηρίζουν οργανωτικά την αποκαλούμενη “Συναυλία Ειρήνης”. Μια συναυλία όπου, αντίθετα με την ανακοίνωση που αναγκάστηκαν να βγάλουν, δεν υπάρχουν πουθενά οι λέξεις ρωσική εισβολή. Εξομοιώνοντας έτσι τον θύτη με τα θύματα, ουσιαστικά αθωώνουν τον θύτη» ανταπάντησε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. «Καμία έκπληξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιβεβαιώνει με μια ακόμη ευκαιρία και για μία ακόμη φορά την καιροσκοπική στάση “ναι μεν αλλά” που τηρεί από την πρώτη ημέρα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία», κατέληγε σε ανακοίνωσή της.

Στο θέμα επανήλθε εκ νέου την επομένη το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, θέτοντας αυτή τη φορά ερωτήματα αναφορικά με την κάλυψη του οικονομικού κόστους της συναυλίας. «Μετά τη χθεσινή επιβεβαίωση της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με την ΜΚΟ που διοργανώνει την αποκαλούμενη “Συναυλία Ειρήνης”, όπου δεν γίνεται καμία αναφορά σε ρωσική εισβολή και απενοχοποιεί τον θύτη εξομοιώνοντάς τον με το θύμα, περιμένουμε να μας πουν: Πόσο κοστίζει αυτή η συναυλία και ποιος πληρώνει;», διερωτήθηκε το κυβερνόν κόμμα.

«Όργιο διαστρέβλωσης»

Στους προβληματισμούς της ΝΔ απάντησαν οι ίδιοι οι διοργανωτές με ανάρτησή τους στο facebook, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι το κυβερνητικό κόμμα ασχολείται με τόση επιμονή με την αντιπολεμική συναυλία που διοργανώνει η «Αλληλεγγύη για Όλους», την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 20:00, στα Προπύλαια. Απορούμε με την ανικανότητα του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να εντοπίσει σε τρία τουλάχιστον δελτία τύπου-ανακοινώσεις-καλέσματα της «Αλληλεγγύης για Όλους», την σαφή καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», παραθέτοντας τους σχετικούς συνδέσμους.

Κλείσιμο
«Δεν ξέρουμε ποιο από τα δύο ισχύει και ποιο είναι χειρότερο, το ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να κατανοήσουν το σαφές περιεχόμενο μίας ανακοίνωσης ή ότι απλώς σκόπιμα διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα» επισημαίνεται στην ίδια ανάρτηση. «Με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κυβερνητικού κόμματος αποκαλύπτεται, ποιος βρίσκεται πίσω από το όργιο διαστρέβλωσης, παραχάραξης και συκοφαντίας που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενάντια στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτήν» υποστηρίζουν ακόμη οι διοργανωτές, ενώ απαντούν ως εξής για την οικονομική επιβάρυνση της συναυλίας: «όσο για το ερώτημα σχετικά με τα έξοδα της συναυλίας, θέλουμε να ενημερώσουμε το κόμμα που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ, ότι η συναυλία γίνεται με την εθελοντική προσπάθεια και συνεισφορά όλων των συντελεστών της».

Τσίπρας: Σημαντική πρωτοβουλία

Ερωτηθείς για το θέμα σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως σημαντική πρωτοβουλία την αποψινή συναυλία ειρήνης με αίτημα να σταματήσει η φρικαλεότητα στην Ουκρανία. «Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί ενοχλεί αυτή η πρωτοβουλία με σημαντικότατους καλλιτέχνες, με πολύ σπουδαία διαδρομή. Δεν δίνουν μόνο κραυγή αγωνίας για τον πόλεμο, αλλά μαζεύουμε και χρήματα να δοθούν στους άμαχους, που γίνονται πρόσφυγες, στα νοσοκομεία» τόνισε σχετικά ο κ. Τσίπρας, χωρίς να διευκρινίσει αν θα παρευρεθεί ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Πάνος Παπαιωάννου, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Δημήτρης Πουλικάκος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασουλή, Idra Kayne, Magic de Spell και Sugahspank, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Σούλη.

Ειδήσεις σήμερα:

«Η κοινή γνώμη είναι αυτή που κρατά στη φυλακή τον Πέτρο Φιλιππίδη», λέει ο Δημητρακόπουλος

Αφρικανική σκόνη μέχρι και το Σάββατο σε όλη τη χώρα, δείτε βίντεο με την πορεία του φαινομένου

Κιρίλ Σαμάλοφ: Ο πρώην γαμπρός του Πούτιν γιορτάζει τα 40α γενέθλιά του με νέο αμόρε στο Ντουμπάι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης