Αθωώθηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για διχαστικές δηλώσεις που είχε κάνει για τη Θράκη

Αθωώθηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για διχαστικές δηλώσεις που είχε κάνει για τη Θράκη

«Εγώ παρομοιάζω τον Αλή Τσαβούς με τον αείμνηστο Ντεκτάς! Μακάρι να γίνει ο Ντεκτάς της Θράκης!»,  είχε πει το 2016 και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή σε πρώτο βαθμό

mouftis
Αθωώθηκε από το δευτεροβάθμιο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ για διχαστικές δηλώσεις που έκανε δημόσια, το 2016.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξουσίων δικηγόρων ενώ κηρύχθηκε αθώος για τη «διέγερση σε διχόνοια». Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα.

Σε πρώτο βαθμό, από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίδικη δήλωση έγινε στο συνέδριο του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ) που ιδρύθηκε για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Τον Ιούλιο του 2016, στην Κομοτηνή, ο ψευδομουφτής παρομοίασε τον πρόεδρο του κόμματος Αλή Τσαβούς με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη του Ραούφ Ντεκτάς.

«Εγώ παρομοιάζω τον Αλή Τσαβούς με τον αείμνηστο Ντεκτάς! Μακάρι να γίνει ο Ντεκτάς της Θράκης!», ανέφερε ο κ. Μετέ από το βήμα του συνεδρίου.

Μετά τη δημοσίευση της δήλωσης, εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε σε δίκη.

«Θεωρούμε νομικά ορθή την απόφαση του δικαστηρίου καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της “διέγερσης σε διχόνοια” και δεν προκλήθηκαν ταραχές, όπως προβλέπει ο νόμος, λόγω αυτής της δήλωσης», ανέφερε στο GRTimes ο συνήγορος υπεράσπισης, Ιωάννης Μπάρκας.


Πηγή: Grtimes



Ειδήσεις σήμερα:

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν οι δύο γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη


Η πιο viral αντίδραση στο χαστούκι του Γουίλ Σμιθ ανήκει στη Νικόλ Κίντμαν


Την Πέμπτη 7 Απριλίου η ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης