Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο 9χρονος βιρτουόζος του πιάνου Στέλιος Κερασίδης παίζει σύνθεση για «την ειρήνη στην Ουκρανία»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο 9χρονος βιρτουόζος του πιάνου Στέλιος Κερασίδης παίζει σύνθεση για «την ειρήνη στην Ουκρανία»

«Δεν μπορούσα άλλο να βλέπω τόσο πόνο και τόσους ανθρώπους να υποφέρουν» είπε ο μικρός πιανίστας σε θέμα που δημοσιεύτηκε σε μεγάλα διεθνή μέσα

kerasidis1
Θέμα σε διεθνή μέσα, όπως το Reuters και το CBS News έγινε ο 9χρονος βιρτουόζος του πιάνου, Στέλιος Κερασίδης, ο οποίος μετά το «Βαλς της Απομόνωσης» που έπαιξε πριν από περίπου δυο χρόνια, για να ενθαρρύνει τον κόσμο να καθίσει στο σπίτι, εν μέσω lockdown, αυτή τη φορά παρουσίασε μια σύνθεση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Δεν μπορούσα άλλο να βλέπω τόσο πόνο και τόσους ανθρώπους να υποφέρουν. Τα δικά μου όπλα είναι το πιάνο και οι νότες και με αυτό το κομμάτι μου, ήθελα να στείλω ένα μουσικό μήνυμα ειρήνης σε ολο τον κόσμο» είπε ο 9χρονος πιανίστας για τη σύνθεση με τίτλο «Anti-War Etude».

Και συνέχισε: «Ξέρω ότι δε είναι εύκολο να αλλαξουμε τον κόσμο, αλλά αξίζει να το προσπαθήσω. Εμείς τα παιδιά έχουμε δικαίωμα στην ειρήνη. Please stop ths war».



Σημειώνεται πως ο Στέλιος Κερασίδης, που παίζει πιάνο από την ηλικία των 3 ετών, κέρδισε το 2018 το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Grand Prize Virtuoso και έδωσε ρεσιτάλ στο ιστορικό Musikverein της Βιέννης. Την ίδια χρονιά του απονέμεται το «Special Youth Prize» στον παγκόσμιο διαγωνισμό De Bach au Jazz, ενώ παράλληλα γίνεται ο νεότερος Έλληνας μουσικός που παίζει στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Τον Απρίλιο του 2019 έδωσε ρεσιτάλ στο φημισμένο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Από την ηλικία των 4, που πήρε το πρώτο του βραβείο, έχει σαρώσει στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχεδόν 40.000 οι απώλειες των Ρώσων στην Ουκρανία, λέει το ΝΑΤΟ!

«Προβληματική προσωπικότητα» λένε οι γιατροί για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Τρεις φορές εισήχθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας

Ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία και 100% πληρότητα στα γήπεδα, εισηγούνται οι Εμπειρογνώμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης