Γκολ κατά της οπαδικής βίας από βετεράνους ποδοσφαιριστές, αστυνομικούς και δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη

Γκολ κατά της οπαδικής βίας από βετεράνους ποδοσφαιριστές, αστυνομικούς και δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον φιλικό αγώνα που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ στη μνήμη του Άλκη Καμπανού - «Να πάψουμε να ρίχνουμε "κροκοδείλια" δάκρυα μετά τα γεγονότα» ανέφερε ο Γιώργος Κούδας

filiko-opadiki-via__8_
Ένα ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδική βίας στέλνουν σήμερα το μεσημέρι βετεράνοι ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι του αθλητικού Τύπου και αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, που συμμετέχουν στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στη μνήμη του 19χρονου δολοφονημένου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού.

Ο ξεχωριστός αγώνας διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), που αγωνίζεται "ενισχυμένος" με βετεράνους ποδοσφαιριστές, αντιμετωπίζοντας στο Καυτατζόγλειο την Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης. Ο σκοπός είναι ένας και κοινός, να φωνάξουν όλοι μαζί «Ναι στο παιχνίδι» και «Όχι στη Βία».

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, στις 3 το μεσημέρι, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Άλκη όπως και στο 19ο λεπτό που διακόπηκε το παιχνίδι για ένα λεπτό.

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα συμμετέχουν βετεράνοι ποδοσφαιριστές από όλες της μεγάλες ομάδες της πόλης, οι οποίοι, για ακόμα μια φορά, στέλνουν μήνυμα ενότητας και καταδικάζουν την οπαδική βία.

Γκολ κατά της οπαδικής βίας από δημοσιογράφους, αστυνομικούς και βετεράνους ποδοσφαιριστές


Κλείσιμο
Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε βροντερό μήνυμα: ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα μιας τυφλής οπαδικής βίας», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Επισήμανε δε, ότι από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν συζητήσεις στα σχολεία γύρω από την οπαδική βία, ώστε «να καταλάβουν τα παιδιά ότι στα γήπεδα ερχόμαστε για να γιορτάσουμε».

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας, ανέφερε σε δηλώσεις του: "Το μήνυμα μου είναι συγχαρητήρια για αυτή την εκδήλωση, αλλά να πάψουμε να ρίχνουμε "κροκοδείλια" δάκρυα μετά τα γεγονότα. Ο αθλητισμός ενώνει. Άρα πρέπει και εμείς ως άνθρωποι να καταλάβουμε ότι ήταν 1,5 ώρα αγώνας, είτε μαύροι, είτε άσπροι, είτε κίτρινοι, είτε μπλέ. Μέσα σε αυτά τα πλαισια πρεπει να σταματαμε. Οι αντιπαλότητες εκτός γηπέδων ειναι ενα τίποτα".

«Ο σημερινός αγώνας έχει σαφώς συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Θα τιμήσουμε μέσα από αυτόν τον αγώνα τη μνήμη ενός νεαρού παιδιού, του Άλκη Καμπανού, που είναι ένα θύμα, δυστυχώς, της οπαδικής βίας», σημείωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης