Για δεύτερη φορά πέρασαν όπλα από Τουρκία μέσω Έβρου

Για δεύτερη φορά πέρασαν όπλα από Τουρκία μέσω Έβρου

Εντοπίστηκαν 19 πιστόλια με τους γεμιστήρες τους, έξι φυσίγγια και ποσότητες κάνναβης  άνω των δύο κιλών

εβρος
Μόλις δυο εβδομάδες μετά την σύλληψη πέντε αλλοδαπών που πέρασαν τον Έβρο με φουσκωτή βάρκα μεταφέροντας από την Τουρκία δέκα πιστόλια, η ιστορία επαναλήφθηκε το πρωί της Παρασκευής όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής συνέλαβαν ακόμη έναν αλλοδαπό που μετέφερε από την γειτονική χώρα ολόκληρο οπλοστάσιο και μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή του οικισμού Γεμιστής και συνελήφθη με επιχείρηση σε συνεργασία με την Δίωξη Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί σε ένα σακίδιο που κατείχε, βρέθηκαν 19 πιστόλια με τους γεμιστήρες τους, έξι φυσίγγια, αλλά και δέκα συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη τύπου "σοκολάτα" συνολικού βάρους δυο κιλών και 30 γραμμαρίων! Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης με κατηγορίες για εισαγωγή, μεταφορά και λαθρεμπορία όπλων και ναρκωτικών και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Όμως, η Ασφάλεια Κομοτηνής και η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων συνεχίζουν την προανάκριση για να εξακριβώσουν για ποιο λόγο μεταφέρονται επανειλημμένα όπλα στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία. Άλλωστε, μόλις στις 3 Μαρτίου είχαν συλληφθεί για τον ίδιο λόγο τέσσερις Σύροι ηλικίας 26, 37, 38 και 42 χρόνων και ένας 21χρονος Αλγερινός, που αποβιβάστηκαν από φουσκωτή λέμβο στην όχθη σε αγροτική περιοχή Δήμου Σουφλίου.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και της Ασφάλειας Κομοτηνής είχαν θέσει υπό διακριτική επιτήρηση την παραποτάμια περιοχή, καθώς είχαν πληροφορίες για την επικείμενη άφιξη και συνέλαβαν τους πέντε επιβαίνοντες μόλις αποβιβάστηκαν, ενώ ο έκτος επέστρεψε με τη βάρκα στην τουρκική πλευρά. Τότε, στο σακίδιο πλάτης που έφερε ο 21χρονος Αφγανός είχαν βρεθεί δέκα πιστόλια τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm με αποξυσμένους τους αριθμούς σειράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επικίνδυνη τροπή με «χορό» πυραύλων – Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τη Ρωσία με απώλειες

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Βάζουν δύσκολα διλήμματα, όσο η Τουρκία «παίζει» με τη Ρωσία

Καιρός: «Παγώνει» η χώρα με χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας - Πού θα «χτυπήσει» η βαρυχειμωνιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης