Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζεται η δίκη - Καταθέτουν οι φίλοι του πρώτου θύματος

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζεται η δίκη - Καταθέτουν οι φίλοι του πρώτου θύματος

Δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκ νέου εξέταση του πρώτου μάρτυρα και καταγγέλλοντος

lignadis_efeteio_xr
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οδηγήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Παρασκευής ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Η τρίτη συνεδρίαση για την εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει με τις καταθέσεις φίλων του πρώτου άνδρα που είχε καταγγείλει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό του.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ζητηθεί εκ νέου εξέταση του πρώτου μάρτυρα και καταγγέλλοντος, καθώς ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την παρουσία του στη δίκη προκειμένου να του υποβάλλει νέες ερωτήσεις, αν αυτό απαιτηθεί από την εξέλιξη της διαδικασίας.

lignadis_efeteio_in__2_
lignadis_efeteio_in__3_


Η προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση Λιγνάδη είχε ολοκληρωθεί πάντως επεισοδιακά, καθώς ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πρώτου μάρτυρα για ψεύδη κατάθεση. «Η κατάθεση είναι απολύτως ψευδής. Η μήνυση υποβλήθηκε 10 ή 11 χρόνια μετά από το συμβάν, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά ούτε και μάρτυρες» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας υποστηρίζοντας ότι ο μάρτυρας «έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το πότε αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, μπέρδεψε τις ημερομηνίες και δεν είπε αλήθεια για την επαγγελματική του ταυτότητα». Πρόκειται, όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας «περί κοινού απατεώνα».

Κλείσιμο
Συνολικά ο δικηγόρος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη εντόπισε 19 αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε -κατά τον ίδιο- ο μάρτυρας. «Ζητούμε την εφαρμογή του άρθρου 38 και να διαβιβαστεί η μήνυση στην εισαγγελία για να ασκήσει δίωξη» ανέφερε στο ακροατήριο ο κ. Κούγιας με τον συνήγορο του μάρτυρα και μηνυτή Γιάννη Βλάχο να επιφυλάσσεται να σχολιάσει στη σημερινή συνεδρίαση.

lignadis_efeteio_in__6_
lignadis_efeteio_in__1_


Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη είχε καταθέσει στη δίκη ότι βιάσθηκε από τον κατηγορούμενο, μέσα στο σπίτι του, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του στο χώρο του θέματος.

Εκεί ο κατηγορούμενος, κατά τους ισχυρισμούς του, τον «κέρασε» ποτό και τσιγάρο και ο ίδιος σχεδόν αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του. «Ο Λιγνάδης με χειρίστηκε, με εκμεταλλεύτηκε. Εκμεταλλεύτηκε την αθωότητα μου σε αυτή την ηλικία που δεν είχα εμπειρίες από τίποτα. Ήμουν το κατάλληλο θύμα. Μου πήρε πολλά χρόνια να το διαχειριστώ μόνος αυτό το πράγμα. Επηρέασε τη φύση μου, άρχισα να νιώθω ενοχή, ότι εγώ έκανα κάτι λάθος» είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας και περιγράφοντας τις στιγμές της σεξουαλικής κακοποίησής του είπε: « Ήπια το πότο έκανα και το τσιγάρο που μου πρόσφερε…..‘Ένιωθα σαν ταχυπαλμίες, ότι δεν καταλαβαίνω τί γίνεται γύρω μου. Βγήκα έξω στο μπαλκόνι και έγειρα στον καναπέ. Ένιωθα ότι ήταν πολύ κλειστά στο σαλόνι. Έκατσα στο καναπέ στο μπαλκόνι. Ο κατηγορούμενος γδύθηκε τελείως. Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε χέρι, ούτε πόδι». Τότε, κατά τους ισχυρισμούς του μάρτυρα έλαβε χώρα και η σεξουαλική κακοποίησή του από τον κατηγορούμενο. «Ήθελα να γυρίσω από την άλλη αλλά δεν μπορούσα. Ήθελα να μιλήσω αλλά δεν μπορούσα. Έχασα τις αισθήσεις μου μετά από αυτό, το οποίο πρέπει να κράτησε ένα, δυο, τρία λεπτά. Ξύπνησα την επόμενη ημέρα, με κάτω το παντελόνι και το εσώρουχό μου», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μάρτης γδάρτης»: Έρχονται τσουχτερό κρύο, παγετός και χιόνια - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Στο εδώλιο σήμερα ο Φιλιππίδης για βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες - Συνεχίζεται η δίκη Λιγνάδη

Χάσμα στις διαπραγματεύσεις Κιέβου-Μόσχας, οι Ρώσοι ενισχύουν το στρατό εισβολής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης